Mahalle sakinlerinin yapımı sırasında büyük sıkıntılar yaşadığı, düzgün yapılmadığı için bazı bölgelerde bordürlerin sökülüp yeniden yapıldığı, Çimen Caddesi’nin son durumunu görmek için dün bir kez daha gittim.

Belediye Meclis Toplantısında konuyu gündeme getirmiş, yol yapımı sırasında işlerin doğru yapılmadığını, sonucunda meydana gelen aksaklıkları dile getirmiş ve Yıldırım Belediye Başkanı Sayın Oktay Yılmaz’a cevaplaması için konuyla ilgili bazı sorular sormuştum. Sayın Başkan sorularımı cevapsız bıraktı.

Doğrusu buna şaşırmadım AK Parti makro düzeyde de, mikro düzeyde de cevaplayamayacağı soruları duymazdan gelmeyi, ya da polemikle geçiştirmeyi tercih ediyor.

Mahalle sakinleriyle yaptığım görüşmelerde de Çimen Caddesindeki yol yapım çalışmalarında çok fazla eksik ve yanlışların olduğunu duyumunu aldım. Bizatihi yaptığımız gözlemlerde de çok sayıda kırık bordüre rastladık. Oluk ve bordürler arasında boşluklar olduğunu gördük. “Yapılan yanlışların düzeltilmesi için yetkilileri dört kez aradım, ilgilenen olmadı” diyor bir mahalle sakini.

Sahada gördüğümüz yanlışları, eksikleri dile getirdiğimizde, “her şeye karşı çıkıyorsunuz, iyi şeyleri görmüyorsunuz” diyorlar. Burada kendilerine sormak istiyorum. Her şeye karşı olsak, alınan kararların ekseri çoğunluğu oy birliğiyle değil de oy çokluğuyla geçmez miydi?

Belediye Meclis sunumunda, sosyal medya platformlarında ve reklam panolarında gördüğümüz Yıldırım’ı sahada da görmek istiyoruz. Sahaya indiğimizde gördüğümüz Yıldırım ile reklamlarda gördüğümüz Yıldırım arasında ikilemde kalıyor, çelişki yaşıyoruz. Hangisi gerçek Yıldırım demekten kendimizi alamıyoruz.

Sahada yaptığımız incelemeler neticesinde gördüğümüz problemlerden bazılarına değinmiş cevap aramıştım. Belediye Meclis Toplantısında cevap alamadığım sorularımı burada bir kez daha soruyorum. Umarım cevap alabilirim.

 

  1. Çimen caddesi yüksek irtifada olduğunda konumu itibarıyla kış çetin geçmekte ve kış aylarında sıklıkla don olmaktadır. Bu durumlarda trafik güvenliğini sağlamak için caddenin mutlaka tuzlanması gerekir. Tuz ise beton parkenin ömrünü azaltacak ve parkeden parçacıkların kopmasına sebep olacaktır. Bu da trafik güvenliğini tehlikeye düşürecektir. Bu nedenle Çimen Caddesine mutlaka parke yapılması düşünülüyordu ise, beton parke yerine taş parke yapılması daha doğru olmaz mıydı?
  2. Küresel iklim değişikliği nedeniyle ülkemizde şiddetli yağışların meydana geldiği görülmektedir. Bu bölgede meydana gelebilecek şiddetli bir yağışta cadde üzerinde yapılmış bulunan enine drenaj ızgaraları konu, şekil ve sayısı itibarıyla yağışı direne edecek durumda değildir. Bu ise alt bölgelerde sel baskınlarına neden olacaktır. Kaldı ki cadde boyunca enine drenaj ızgarası sadece bir yere yapılmıştır.
  3. Yol kenarlarındaki bordür ve banketlerden zemin katlara kolaylıkla su girecek durumdadır. Gerekli önlemin alınması gerekmez miydi?
  4. Yaya kaldırımları üzerindeki oluşumlar yayaların geçişine engel olmaktadır. Oysa ki şehirlerde genel kural, şehirler öncelikle yayalarındır! Bu imalat hatası sonucu belediyenin şimdiden uğradığı, bundan sonra uğrayacağı zararı nasıl tahsil ve tazmin etmeyi düşünüyorsunuz?
  5.  Bu tür işleri yapan müteahhitlerle ve kontrol elemanlarıyla çalışmaya devam etmeyi düşünüyor musunuz?

Umarım sorularımızın cevabını alırız. Bekleyip göreceğiz.