Türkiye son bir haftadır yoğun kar yağışı ile mücadele ediyor.  Hava muhalefetin ilk yaşandığı yer Gaziantep’ti. Kapanan yolların yanı sıra otoyolda mahsur kalan araçlar haber bültenlerinde yer aldı. Sonrasın da ise kar neredeyse tüm ülkeyi etkisi altına aldı. İstanbul-Ankara otoyolu başta olmak üzere birçok kentte kar yağışı sebebi ile yollar kapandı. 

Kar esaretinden İstanbul da nasibini aldı. Bir çok ülkeden büyük olan mega kentte kar yüzünden yollar kapandı, insanlar saatlerce araçlarında mahsur kaldı. Ne acı ki daha yeni yapılan ve dünyanın bizi kıskanmasına neden olan 3. Havalimanı’nda bile karla baş edilmedi, uçaklar inemedi. Sonuç olarak Tüm Türkiye’de yaşanan kar esareti bir çok ilde çileye döndü.  İşin aslı doğa ile mücadele etmek, ancak doğanın müsaade ettiği kadar olacağı gözler önüne serildi. 

Beyaz örtünün iyi tarafı da yok değil tabiî ki. Barajların dolacağı, yer altı sularının yeniden canlanacağı, toprak ananın bu esaret günlerinin karşılığında bize “bereket” ile ödüllendireceği aşikar. Küresel ısınma nedeni ile gündemden düşmeyen su soru bir nebze de olsa bol yağan kar nedeni ile ötelenmiş olacak. Kar üzerine konuşulacak o kadar çok konu var iken biz ise neyi konuşuyoruz?

Vatandaş sokaklarda çile çekerken, yollar kardan dolayı kapalı iken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu balıkçı da yemek yemiş. Siyasetin çirkin yüzü burada ortaya çıkıyor. Ak Parti’nin Ekrem İmamoğlu’nu hazmedemeyişi çok bariz bir şekilde dışa vuruyor. Lakin vatandaş artık gerçekleri çok daha iyi görüyor. 

Ekrem İmamoğlu’nun yemek keyfi gündeme taşınıp tartışma konusu yapılırken, eve gelen doğalgaz faturaları unutulmak istendi. Zamlı elektrik faturaları unutulsun istendi. Sanayi de yaşanan enerji krizi unutulsun istendi. Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan BESAŞ ekmeğine yapılan zam gündeme gelmedi. Zamma rağmen daha bu sabah “dün sabah” BESAŞ büfesi önündeki ekmek kuyruğu uzayıp gidiyordu.

Vesselam siyasetin çirkin yüzü kendini gösterirken gerçek sorunların gündeminden uzaklaşmak istedi. Başarılı olundu mu orası da tartışılır. Ekrem İmamoğlu’nun yemek faslı unutulur da elektrik, doğalgaz, benzin zamları bugün de bizi üzüyor yarında da üzmeye davam edecek. Zira yaşamın olmazsa olmazlarından vazgeçmek mümkün değil. Sahi biz hala neyi konuşuyoruz…