Uykuya dalmak ne kadar zor ise uykudan uyanmak uyumaya çalışmaktan daha zor. Uyku sorunu çeken; sevgili gece uyuyamayıp  -  gündüz uyanamayan benim gibi yandaşlar !...Birde erkenden kalkıp işinin başında olması gereken çalışanlar!.... Eğer yanınızda   "çalar saat "  gibi sizi uyandıran yakınınız varsa şanslısınız. Yoksa yandınız. Bazen kurduğunuz saati yada telefon alarmını da duyamayanınız   olabilir çünkü ne demişler; uyku yarı ölüm sayılır. Yanında top atsan uyanamayan uyku canavarları da olabilir.

Yine de son teknoloji sayesinde telefon alarmları durup durup çalarak ısrarla uyandırmayı başarabiliyorlar. Çalar saatlerin ve alarmların olmadığı bir dönemde yaşayan Amerikalı Levi Hutchins her sabah dört te uyanıp işe gitmesi gerektiği halde, erken uyanamama gibi bir rahatsızlığından dolayı sürekli geç kalınca; kendince bu derdine çareler aramaya başlamış. 

Sonunda kafasında bir ışık çakmış.   "Çan" ; 29×14 boyutunda bir kutu yapıp büyük bir bakır saatin içini, oraya yerleştirmiş. Bir çivi ve bir dişli sayesinde,  "akrep saat " sabah dörde geldiğinde, çiviyi itiyor ve çivi tek vuruşla, çana vuruyor, O yüksek dozdaki çan sesi sayesinde uyanma mucizesi yaşanmış olmaya başlandı. Bu buluşu 1787 yıllarında kısa zamanda yaygınlaşıp    uyanamayanların derdine derman olmuş. Bu devirde bulunan çalar saat sayesinde; insanları uyandırmak için yapılan uyandırıcılık mesleği de bu sayede tarih olmuş.

İlk çalar saati Levi icat etmiş olsa da, bunu kendisi için zamanında işine geç kalmadan gitmek adına yaptığından patent almamış ve almadan da 94 yaşında hayatı son bulmuş. Ayarlanabilir  ilk mekanik çalar saati ise; Patentini alarak Fransız Antoine Redier yapmış oldu. Günümüze kadar o gün atılan ilk adımlar gelişerek en son teknolojik halini almış durumda. Bakalım bundan sonraki gelecekte, bizleri nasıl bir Uyandırma Servisi bulunacak. Benim hayalimdeki düşünce; anne şefkatinde, bir insan görünümünde robotların evlerimizde görev alacağı. Olursa hep birlikte görme şansımız olsun ve tamamıyla insan hizmetine adanmış;  iyi huylu, merhametli, sabırlı ve vicdanlı melek gibi çalışanlar olsunlar . Saygılar