Ne ekersen onu biçersin,

Ne yaşattaysan, yaşamadan ölmezsin...

Henüz sakalı terlememiş gencecik çocuklara Diyarbakır'da oynanan maçta cehennemi yaşatan Amedspor'un, Bursa'daki karşılaşmada gördükleri muameleyi yadırgamaya hakları yok.

Rüzgar ekersen, fırtına biçersin.

Bilinen sözdür,

Keser döner, sap döner, bir gün gelir hesap döner...

Yine de,

Diyarbakır'da sahaya ve oyuncularımıza atılan yabancı maddeleri nasıl kınadıysak, Bursa’daki maçta da kaleciye, korner ve taç atışlarında da Amedsporlu futbolculara su bardağı ve yabancı madde atılmasının, öfke kontrolsüzlüğüyle açıklanması mazeret olarak kabul edilemez.

Özellikle kale arkasında ve maraton karşısındaki tribünlerden sahaya yabancı madde atılmaması için,  yeşil-beyazlı futbolcuların taraftarları sakin olmaya çağırmaları,  anlamlı galibiyetin yanı sıra takdir edilmesi gereken bir reaksiyondu.

Şöyle bir düşünelim;

Amedspor kalecisine ve futbolcularına yağdırılan su bardakları ve yanıcı maddeler ile maçın hakemi karşılaşmayı tatil etmiş olsaydı, bu süreçten kim zararlı çıkardı?

Olası bir maç tatili kararının Amedspor’un 3-0 hükmen galibiyetine neden olabileceği nasıl göz ardı edilir, öfke nasıl aklın önüne geçer anlamak mümkün değil doğrusu...

Nitekim, ilk yarıda uzatma dakikaları oynanırken, gergin atmosferi soğukkanlılıkla ve başarıyla yöneten orta hakem

Kutluhan Bilgiç'in yardımcılarını ve 4.hakemini santraya davet edip, uyarı anonsundan sonra maçı devam ettirmesi, tribünlere verilen net bir mesajdı.

Karşılaşmanın ikinci yarısının önemli bir bölümünde, Amedspor futbolcuları ile uğraşmayı bir kenara bırakıp,*Bursaspor'u müthiş bir tezahürat ile destekleyen taraftar asli görevini* yerine getirirken, Yeşil Beyazlı futbolcuların üst düzey motivasyonu Bursaspor'a 3 puan ve camiaya özgüven kazandırdı.

***

Maça gelince; maça grup lideri olarak çıkan Amedspor, ilk dakikalar itibariyle önde basan takımdı.

Uzunca bir süre futboldan uzak kalan ve ağabey kimliğiyle sahada yer alan Özer'in santrada kaybettiği topta, kaleci Deniz'in önde olduğunu gören Serdar'ın aşırtma vuruşunun kaleyi bulmamasında, şans yanımızdaydı. 25’de ceza sahası önünde topla buluşan Özer'in sert şutu yan direği sıyırırken, tribünlerde 41 bin, Youtube’de ise 170 bin kişinin izlediği maçın 28.dakikasında ise, merkezden Eren Tunalı ile başlayan atakta, Hasan Basri ile paslaşan Kaptan Özer’in asistinde topla ceza sahasına giren Çağatay'ın plasesiyle gelen gol, Bursaspor taraftarını coşturdu.

Skor avantajını yakalayan yeşil-beyazlı takım savunmada dirençliydi,uzun paslarla kanatta top alan Enver Cenk'in  atakları Amedspor kalesini tehdit ederken,45+da Enver Cenk'in kornerinde topla buluşan Furkan'ın sert şutu üstten dışarı gitti.

İkinci yarıda taraftarın görülmeye değer atkı şovuyla birlikte tezahüratını arkasına alan Bursaspor, ikinci golü arayan takımdı. 59'da Bilal'in soldan kestiği topu kafa ile kaleye gönderen Furkan'ın şutu  kaleci Cantuğ'a takılırken, Amedspor'un özellikle Okan Deniz ile geliştirdiği ataklarda kaleci Deniz başarılıydı.

Nihayet 81'de Bursaspor'un müthiş golü tribünleri ayağa kaldırdı. Hasan Ayaroğlu'nun pasıyla hareketlenen Kaptan Enver Cenk, ceza sahasına yaklaşırken, kalesinden açılan Cantuğ'un üzerinden yaptığı usta işi aşırtma vuruşla ikinci golü kaydetti. 89’da Gürkan’ın sol çaprazdan attığı şutta kapattığı köşeden golü önleyemeyen kaleci Deniz, uzatmalar oynanırken Raşit'in ortasında yine Gürkan'ın kafa şutunu karşılayarak, hatasını affettirdi.

***

Sonuç itibariyle, gergin bir atmosferde, zorlu bir maçı kayıpsız geçen Yeşil Beyazlı futbolcularımızın, karşılaşmanın bitiminde taraftar ile kucaklaşması, camianın yeniden kenetlenmesi ve özgüven kazanması açısından önemliydi.