Türk Futbolunun çınarı,

Süper Ligin 5.şampiyonu Bursaspor'un ligin son haftasında deplasmanda Nazillispor ile puanları paylaşarak,

2.ligde kalmasını neredeyse havai fişek atarak kutlayacaktık.

Bereket, Şanlıurfaspor Batman Petrolspor'u yendi ve  hem Bursaspor'u hemde Nazillispor'u küme düşmekten kurtarmış oldu.

Eğer,Batman Petrolspor Şanlıurfaspor karşısında galip gelmiş olsaydı, kümede kalmak için mutlak kazanması gereken Nazillispor,taraftarında desteğiyle maçı alır,Bursaspor'da iki sezon üst üste küme düşerek, futbol tarihine geçerdi.

Bu nedenle,  hiç bir iddiası olmamasına rağmen,  ilk maçta yaşanan olaylarında etkisiyle  Batman Petrolspor karşısında, fair play anlayışıyla mertçe mücadele eden Şanlıurfaspor Kulübü'ne önce bizim, sonra da Nazillispor'un teşekkür borcu var.

Maçın ilk yarısında Çağatay'ın cezasahası dışından attığı golle öne geçen Bursaspor,Nurettin'in kaydettiği golle beraberliği sağlayan Nazillispor'du. İkinci yarıda Şanlıurfaspor'un 2-0 öne geçtiği haberi sonrasında,  ligde kalmak için birer puana ihtiyacı olan iki takımda savunma güvenliğine öncelik vererek,karşılaşmayı berabere bitirdi ve ligde kalmanın sevincini yaşadı.

***

Şimdi, şapkayı önümüze koyup, gelecek sezonun yol haritasını belirlemenin zamanı geldi. Herşeyden önce,  Bursaspor'un başına kerhen gelen emanetçi bir Yönetim yerine, Camianın desteğini alacak güçlü bir Yönetim gelmeli. Ardından,teknik heyetle ilgili soru işaretlerinin çözülmesi şart.

*Bursaspor, antrenör-futbolcu tarafında sahaya sürülecek bir takım olmamalı...*

Bu nedenle takımın başına  liyakatli ve 2.ligi bilen bir hoca  getirilmeli. Eğer, yeniden önce 1.Lig, ardında Süper Lige dönüş gerçekten isteniyorsa, transfer tahtasının açılarak,  kadronun takviye edilmesi sağlanmalı. Bu yapının hayata geçirilmesi içinde, işbaşına gelecek Yönetimin  akılcı bir projeyle,  kenti ve Bursaspor Camiasını  ikna ederek, maddi/manevi destek sağlamak için adım atması gerekiyor. Kaybedecek zaman yok.

Bursaspor için armaya sevdalı herkes göreve...