Bambaşka bir atmosferi yaşadık Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda önceki gün… Kapalı gişe bir karşılaşma oynandı…

Allah (c.c.); adaleti ve iyiliği emretmiş, kötülük ve zulme karşı uyarmıştır. Hazreti Ali (r.a.)

‘Ne adaletsiz bir dünya, kimi günahları ile yükseliyor, kimi iyilikleri ile kaybediyor.’

Olayların aktörlerinden birisi de ‘bile bile lades’ diyerek iki camia arasındaki gerilimi bilmesine rağmen aynı grupta yer almalarına göz yuman Türkiye Futbol Federasyonu’dur.

Önümüzdeki dönemde olası bir eşleşmenin önüne geçilmeli, olaylar daha fazla tırmandırılmamalıdır. Nerede olursa olsun, şiddetin her türlüsüne karşıyız.

Alınacak dersler vardı, bir de sorulacak sorular. Uzun zamandır devam eden bir anlaşmazlığın çözümü noktasında futbol aktörlerinin devreye girmesi ve bir adım atması gerekiyordu. Bu gerçekleşmedi ama deprem oldu.

Türkiye’yi yasa boğan deprem birçok kardeşlik mesajlarının havada uçuşmasına da imkan tanıdı. Belki bu maç da bir milat olabilirdi. Hayatın gerçeği olarak Diyarbakır’da yaşanan tatsızlıkların benzeri Bursa’da da yaşanacaktı. Emniyet gerekli tedbirleri almış, kuş dahi uçmasına izin vermemişti. İki takım arasında gerginlik yaşanması, tansiyonunun yükselmesi ve elektriklenmenin olması da gayet doğaldı.

Birçok kişinin arzu ettiği ‘savaş’ ortamı Bursa’da yaşanmadı

Rakip futbolcular psikolojik olarak bir baskı altına alındı ki amaç da buydu. Bursaspor ise genç ve tecrübeli oyuncuların karışımı bir kadro ile sahada görevini yapmaya çalışan bir ekip görüntüsündeydi. Diyarbakır ekibinin ise deyim uygunsa akordu bozuldu. Sistem de dahil olmak üzere tüm oyun planı alt üst oldu. Lig lideri konumunda gelmişlerdi ama sahada organize bir atak dahi geliştiremediler.

Bursaspor ise sabırlı ancak planlı bir takım hüviyetindeydi. Maçın sürprizi olarak takıma yeniden dönen Özer Hurmacı’nın büyük umutlarla döndüğü Yeşil Beyazlıların antrenmanında sakatlanması sonrası verilen zorunlu arada iyileşip dönmesiydi. Futbola başladığı ilk günkü heyecanla sahaya dönmüştü. Belli ki kilolarından da kurtulmuş, Bursaspor’a olan görevini yerine getirmek üzere hazırdı. İlk dakikalarda süre alması beklenmiyordu ama 11’de maça başladı. Misyonunu ve pilini tamamladı, 40’ta oyundan çıktı.

Bir maçtan daha fazlasını kazanmak zorundaydı Bursaspor. Çağatay Yılmaz ve Enver Cenk Şahin’in golleri fileleri havalandırırken, dosta düşmana da Yeşil Beyazlıların azmini gösterme kararlılığını ortaya koydu Timsah… Başkan Ömer Furkan Banaz da emeklerinin karşılığını aldıkları için mutlu olduklarını söylerken, çarpıcı bir gerçeği de hatırlattı: “Sadece 3 puan kazandık. Lig bitmedi ve kümede kalmadık. Borç içinde bir Bursaspor’u zor günlerinde yalnız bırakmıyoruz. Borç yükünden kurtulmak için daha fazla kenetlenmeye ihtiyacımız var.”

Henüz hiçbir şey bitmedi ve kümede kalmadık. 3 puandan fazlasını kazanıp, neler yapabileceğimizi gösterdik. Bundan sonra bu galibiyetin tesadüf olmadığını göstermek, yakalanan havayı taçlandırma zamanı…