2024 Avrupa Şampiyonası finallerine gitmeyi garantileyen Milli Takımımızın grubu lider bitirmek için Galler deplasmanından beraberlik alması yeterliydi.Son maçı galibiyetle bitirmek ise, Almanya galibiyetinden sonra büyük ses getirecekti.
Galler maçına çıkan onbire baktığımızda, Almanya'yı oyun ve skor olarak dize getiren takımdan 8 oyuncu kesik yemişti. Yerlerini koruyan oyuncular, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek ve Abdülkadir Bardakçı'ydı.
Almanya maçında süre almayan kaleci Uğurcan,Cenk Özkaçar ve Samet Akaydın ile oyuna sonradan girenlerle bambaşka bir takım sahadaydı, Cardiff' te... 
Bu dizilişle Galler'e 
karşı galibiyeti önemsemediğini gösterdi, Sinyor Montella. 
Maçın başında, kazanarak, finallere gitme ihtimali bulunan Galler hırslı ve istekliydi. 
Nitekim ilk ciddi Galler atağında, Willson'un pasıyla sol çaprazda topla buluşan Neco Williams falsolu bir vuruşla Uğurcan'ı çaresiz bıraktı. 
Sonraki dakikalarda orta sahayı kaybeden Milli Takımımıza önde baskı yaparak top kazanan Galler,fiziksel olarak güçlü ve temaslı oyunu seven hızlı oyuncularıyla ikinci golü aradı.
Maçın 30.dakikasında sakatlanan Uğurcan'ın yerine Altay'ın girmesi ve Abdülkerim Ömür'ün  Yusuf Yazıcı ile değişmesi, maçın akışını da etkiledi.Yazıcı'nın girişiyle pas yüzdemiz yükselirken,oyunu dengeledik.41'de Ferdi' nin sağdan kestiği topu Barış Alper kafa ile indirirken,topla buluşan Kerem Aktürkoğlu'nun isabetsiz şutu, ilk ciddi  
gol girişimimizdi. 
Kaçan pozisyonun ardından taç atışından gelen topta,Johnson'un şutunu Altay karşılamasa, amatörce bir gol yiyebilirdik, açıkcası... 
İlk yarıda dökülen takıma devre arasında neşteri vuran Montella,etkisiz Cenk Özkaçar'ı soyunma odasında bırakıp, Ferdi'yi sola,Romalı Zeki Çelik'i 
sağ kanada alıyordu. 
Nihayet 58'de ise, Almanya maçının yıldızı Kenan Yıldız'da etkisiz Barış Alper'in yerine oyundaydı.Yapılan hamlelerle, 
Milli Takım fabrika ayarlarına dönmüştü. 
Milli Takımın her iki kanadı da işlerlik kazanırken,Zeki'nin etkili bindirmeleri, Kenan'ın atakları golün habercisiydi. Galler savunmasını dut gibi silkelediğimiz dakikalarda,Yusuf Sarı'nın içeri katedip, cezasahası dışında attığı sert şutta, topun üst direği sıyırması şanssızlıktı. 
Hırvatların Ermenistan karşısında öne geçtiği haberinin, Galler'in motivasyonunu düşürdüğü dakikalarda, 
Kerem'in derinleme pasına hareketlenen Kenan Yıldız'a, Davies'in müdahalesiyle kazanılan penaltı atışını gole çeviren Yusuf Yazıcı, 
"aşırı" soğukkanlıydı.            

Maçın son bölümünde, topsuz oyunda hakeme itirazdan Kerem'in sarı kart görmesi anlamsızdı. Johnson'un 84'de attığı gol öncesi pozisyonda, savunma hattımızın çizgi halindeki ofsayt tuzağı başarılıydı. 
Maçı berabere bitirerek, tarihimizde bir ilki gerçekleştirdik ve grubu lider olarak tamamlayıp, 2.torbaya girmeyi başardık. 
Buraya kadar her şey güzel de... 
Doğru tercih edilen bir onbirle Galler'i yenerek sükse yapmamız hiç de zor değildi. 
Şimdi, Avrupa Şampiyonası finallerini de gözönüne alarak, aynı hataları tekrarlaması için, Montella'ya sormak gerekmez mi? 
"Neden ilk 58 dakikayı çöpe attın? Neden maça Zeki Çelik ve Kenan Yıldız ile başlamadın? 
Takımda daha formda oyuncular varken, Adana Demirsporlu futbolculara olan takıntından kurtul. 
Milli Takımda başarılı bir dönem geçiriyorsun,ama Milli Takımı bir kobay olarak kullanmak,senin haddine değil."
Son söz olarak, Galler maçında sana verilen mesaj net:
"Takımla oynama!" 
Unutma, daha iyi, 
iyinin düşmanıdır...