Tahmin edebileceğimiz gibi hasta bakımı ile ilgilenmek insanı hasta eder. Hastamızın canı tatlıysa, hasta mız mız biri ise bittiniz demektir ki sinirlerinizin alınmış olması şart. Aile içinde bakmakla yükümlü olduğumuz bireylerimiz mutlaka var. Yaşlısı olmayan da hemen hemen yoktur. Özellikle hasta yaşlıysa ağrısı sızısı inlemesi hiç bitmez. Bir yeri iyileşsin diye uğraşırken farklı bir yerinden değişik rahatsızlıklarla karşılaşır durursunuz. Doktorların bile derman olamadığı ağrılara siz çare olma derdine girersiniz. Her gittiğiniz doktorun size verdiği tedavi farklı olmasına rağmen yine de "Belki çare budur " diye verileni büyük bir umutla uygulamaya çalışırsınız ama ne çare o da fayda etmez. Eczanede satılan vücuda faydalı olduğu söylenen; Kolajenler, vitaminler gıda takviyesi ilaçlar da bazen çok fazla beklenen sonucu vermez. Gücünüzün yettiği yere kadar maddi manevi tükenirsiniz. Bunların altında yatan sebeplerin nedeni de zamanında vücudumuzu kötü kullanmaktan kaynaklanır.

İnsan vücudu bize hediye edilmiş emanet bir Elbisedir gerçek manada. Yaşam son bulana kadar o elbiseye sahip çıkmak bizim yönetimimizdedir. Pis kullanırsak kirlenir. Her kirlendiğinde yıkanır, yıkandıkça da aşınır, çürüme yapar. Bir yerinden dikersin, öteki yanı yırtılır. Sende öyle yırtık sökük yamalı öylece giyersin çünkü başka giyebilecek bir elbise daha yoktur. Vücuda da zamanında dengeli beslenme, düzenli uyku, egzersiz hareketleri uygulansa, stresten uzak bir yaşam ilke edinse, ileri yaşantı da sağlıklı yaşam zemini hazırlanmış olur. Elbise ne kadar itina ile kullanılırsa o kadar eskimeden yeni gibi dolabımızın baş köşesinde bekler. Tabi ki biz sağlıklı ve dinç gençlerin üzerine düşen her şartlarda büyüklerin yanında olup onlara her konuda destek olmaya çalışmaktır.

Bazı kıymet bilmeyen büyükler olmasına rağmen yine de insanlık ve evlatlık görevlerimizi yerine getirmek üzerimize farz kılınmış borcu ödememizin kefaretidir. Dünyamız sevgi üzerine kurulmuş ise, insanlık da sevgi, merhamet, sabır, özveri duygularını içerir. Bu duyguları taşımayanın insanlığı kalmamış sayılır. Her daim nerede olursak olalım bulunduğumuz çevremize sevgi saygı yaymaya devam edelim. Sonunda manevi huzuru elde edelim. Saygılar