Ramazan Ay’ı huzur, mağfiret, sağlık ayı... Bu güzel ayda kıssadan hisseler diyerek, oruçla birlikte bir tanıdığımın hayatından gerçek kesitlik bir hikaye aktarmaya niyetlendim...

Yıl 1968. O yılların çocuk gelinlerinden biriydi Güler. 12 yaşında evlendirilmiş 13'ünde anne oldu derken daha çocuk yaşta evlat acısını tatmış.

Perihan koymuştu ilk kızının adını.

Daha 15 günlükken hayata gözlerini yummuştu.

Anne ilk bebeğini bakmayı bilmediğinden kaybetmişti. Ev soğuk, sobada yanmadığı için donarak ölmüştü Perihan Bebek.

Çocuktu, kendine bakmayı bilmiyordu bebeğe nasıl bakabilirdi. 15ine geldiğinde 2, çocuğunu kucağına aldı. Bu kez isim Serpil oldu.

Fakir aile ya bunlar, o yıllarda imam nikahlı oldukları için ölen bebek, hastanede doğduğunda annenin soyadını, öldüğünde babasının soyadını alarak gömülmüş.

30 gün sonra annesinin kütüğüne sağ diye yazılmış.

20 yıl sonra Serpil ablasının kütükte hala sağ gözükmesinin sorunları ile çok uğraşmış ve nihayetinde mahkeme kararı ile öldüğünü ispatlayabilmiştir.

Bu dünyadan çok erken gitmenin acısını adeta kız kardeşine paslamıştı.

Aile fakir, baba da yoksulluğun içinde... Gözü de biraz dışarıda olunca zaten geçime yetmeyen paranın eve hayrı gelmez oldu..

Üstüne bir de bir kadınla yaşamaya başlayınca ve de haddini fazlasıyla aşıp Güler’e de şiddet uygulayınca Yeşilçam filmlerinin senaryosu gerçek hayata yansımaya başlar.

Güler bebeğiyle kendini sokakta bulur.

Gidecek tek kapıda babasının evi.

Eşinden dayak yemiş, soğukta aç susuz kalmış bir anne... Maalesef aşırı üşütme sonucu verem olmuş ve ailesi tarafından Heybeliada’da verem hastanesine yatırılmış.

Doktorlar önce anneden umudu kesmişler, “Yapacak bir şey yok evine götürün. Evinde rahat ölsün” demişler. 

Aile bir yandan kızlarının canını düşünürken diğer yandan kundaktaki bebeğe bakmakta zorluk çeker.

Mahallede yeni doğum yapmış anneler bu bebeğe süt annelik yaparlar.

Hastaneden getirilen Güler ise bebeğine yaklaşması yasaktı ve zaten ölüm döşeğindeydi. Hastaneden evine gönderilmiş, kan kusarak ölümü bekleyen bir anne. (Devamı yarın)