Benim güzel düşüncelerime göre insanların bir araya gelerek buluştukları anlarda Dert - Tasa Biter. Huzur mutluluk gelir. 

Kişilerin kendilerine güveni  artar, stresleri dağılır. Bunun nedeni birbirlerine sundukları Bilgi Alışverişleridir. Bilgi Akışı derde tasaya birdir. Burada Bilgi Akışı olarak kullandığım kelimenin diğer adı dedikodudur. Dünyanın her yerinde Dedikodunun anlamı kötü bilinse de yapılan bu sohbetlerin insan hayatında büyük etkisi vardır.  Kimlere güvenip güvenmeyeceğimiz-  den tutunda kimlerin beleşçi, kimin palavracı, kimin dolandırıcı, kimin yanlış yolda oluşunun bilgilerine kadar toplumsal olarak faydalı bilgilerin toplum içinde iletilmesini, Toplumsal bütünleşmeyi sağlar ve çatışmayı önler.  Dedikodunun daha başka bir anlamı da hem olumlu, hem de olumsuz duyguları ifade etmenin bir yolu,  bir stres atma yöntemi ve algılanan sosyal adaletsizliğe karşı duygusal bir tepkidir. Etik veya profesyonel olmayan davranışlarla ilgili endişeler de Dedikodu yoluyla ifade edilir. Cinsel istismarlara karşı yapılan bilgiler, kuruluşlarda kötü uygulamaların dile getirilişinin dedikodusu bir erken uyarı sinyali olarak dikkate alınabilir. Dedikoduyu destekleyen biri değilim. Her şeyin iyi yanının kötü tarafı da mutlaka ağır basar. Kişilerin ve kuruluşların itibarına zarar verebilecek iftira ve yalan dedikodulara önem verilmeyip itibar edilmemeli. Olumsuz dedikodular insanlara zarar veren zorbalıktır. Başkalarının kişisel ve özel konularını içeren bilgileri değil de, hayatın gerçeklerini dile getireni duymalı insan.

Kötülüğünün dokunmadığı biri senden sebepsizce nefret ediyor ve dedikodunu yapıyorsa, muhtemelen kendinde olmayan bir şeyin sende oluşunu çekememesinden kaynaklanır. Basit insanların basit eğlencesidir dedikodu. Başkasından laf getiren, sendeki de başkasına götürendir. Bu tarz insanlardan uzak olmayı bilecek kadar olgunlaştık diyelim ve kimseyi yargılamadan, yalansız dolansız, iftirasız bilgi akışımıza, yargısız sohbetler tarzında devam edebiliriz. Senenin başında hangi modda isek, sonuna kadar da orda kalırız. Diğer tarif de senenin başını nasıl başlarsak öyle bitiririz. Saygılar…