Zor bir dönemden geçiyoruz, kadromuzda yer alan gençlere destek olalım, arkalarında duralım, moral verelim diyoruz da,

Allah için şu Erzincan maçına bir bakın...

Oyun golsüz tempo aynı, 1-0 gerideyiz tempo aynı maç 2-0 olmuş hırs yapan veya saldıran bir tane oyuncu yok, takım vites artıramıyor.

Açıkçası takımı yönetemeyen, Tahsin Tam'dan vazgeçtim, gözlerim saha kenarında hırsıyla oyuncuları silkeleyen İsmail Ertekin Hoca’yı arıyor...

Genci/yaşlısı fark etmez,  herkes maçın sonucuna razı, sanki gazozuna halı saha maçında oynuyor gibiler.

Halı saha maçında bile bir iddia vardır aslında...

Yenilgiyi peşinen kabul etmezsin. İkili mücadelelerde rakibine omuz atarsın, tellere sıkıştırırsın.

Hakeme itiraz edersin, arkadaşını fişeklersin, takımı ateşlersin arkadaş...

***

Kimse kusura bakmasın, herkes yerini bilecek. Geçmişinde Süper Lig Şampiyonu olmuş bu takımda, zorunluluktan da olsa forma giymek bu gençler için Milli Piyango’da büyük ikramiyeyi kazanmakla eşdeğerdir.

Düşünsenize, Mesut Şen’lerin, Ersel Altıparmak’ların, Vahit Doğan’ların, Haluk Erdem’lerin, Orhan Özselek’lerin Sinan Bür’lerin, Sedat Özden’lerin, Feridun Özdiker’lerin, Beyhan Çalışkan’ların,Nejat Biyediç’lerin, Okan Yılmaz’ların, Ömer Erdoğan’ların ve Pablo Martin Batalla’ların efsane olduğu takımda forma giyip sahaya çıkmak kaç gence nasip olur ki?

Siz kendinize altın tepside sunulan bir fırsatın farkında değilsiniz. Karşınızda oynadığınız takım kim? Sıradan bir rakip, tek başına maç alabilecek, sizlerden farklı meziyetlere sahip oyuncuları mı var?

Bu kabullenilmiş çaresizliğin sebebi nedir?

Kabul edelim; topu kullanma, pas yapma, oyuna hakim olma potansiyeliniz yok da sanki ayaklarınızda pranga var koşmuyor musunuz, koşamıyor musunuz anlaşılır gibi değil doğrusu...

***

Maçta 90+ uzatmalar oynanıyor, sağ kanattan faul atışı kazanılmış, atışı kullanan oyuncu topu *şaka gibi* tribünlere atıyor, orta sahada bir faul atışı yapılacak, stoper efendi neredeyse yürüyerek rakip ceza sahasına gidiyor, kardeşim sen pozisyon alana kadar, hakem maçı bitirecek, bu gamsızlığı kim izah edecek?

Yeni nesil çocuklar sıkıntıya gelemiyor diye mi, geçiştireceğiz? Bursaspor formasıyla yenilgiye  reaksiyon, rafa mı kaldırıldı da haberimiz yok!*

***

Avrupa Liglerine bakın, kafa takımlarda bile, 18-20 yaş aralığında gençler, çatır çatır oynuyor, takımlarına maç kazandırıyor.

Lütfen mazeretiniz ne olursa olsun, teknik heyet de dahil, oynarmış gibi yapmayın, çıkın oynayın büyük BURSASPOR FORMASI’nın hakkını verin.