Son günlerde piyasaların yatışmasına rağmen görünen o ki tortusu bir müddet daha raf fiyatlarında kalacak gibi. Şimdi de gelen elektrik ve doğalgaz zamlarının bunda etken olduğu kesin. Yine de artan maliyetler neticesinde bilhassa çok geniş bir kesimi temsil eden orta direğin gözetilmesi kaçınılmaz.

Diğer bir manşete taşımak istediğim husus 150 kw sıkıntısı. Duymayan kalmamıştır sanırım yılbaşında elektriğe gelen kademeli zam neticesinde 150 kw’a kadar kullananlara %50, üstüne ise %127 geldi.Yılbaşından  beri geçen 20 gündür etrafımdaki eşe ,dosta,tanıdık ,tanımadık ortalama elektrik sarfiyatını sorduğumda ilk anda bilmeseler de sonrasında dönüşlerinde 220 diyen de var 300-350 hatta bazı ısınmada da elektrik kullananlar 800kw cevabı aldığım kişiler olmasına rağmen daha 200’ün altında kullananla karşılaşmadım. Elektrik Teknisyenlerinin yaptığı açıklamada da ortalama 4 kişilik ailenin en az kullanımı 230 kwimiş.Bu rakam benim yaptığı çevre araştırmasıyla da uyumlu.Isınmada da elektrik kullananların durumu ise daha da vahim.

Görünen o ki Enerji Bakanlığı’nın değerli yetkililerine burada iş çıkıyor.Daha önceleri yaptıkları araştırma neticesinde çıkan 150 kw sarfiyat 2000’li yılların gerisinde kalmış gibi.O zamanlar düşünüldüğünde 150 kw belki de ortalama sarfiyatta fazla bile gözükürken 2022 şartlarında çok çok düşük bu ortalamanın en az yarı yarıya arttırılarak 225 kw olması şart gibi gözüküyor.Böyle bir  düzenlemenin insanların enerjiye erişimi anlamında da adaleti sağlayacağı kanaatindeyim.