Uluslararası toplum Filistin'de düne kadar  bir yurtları bile olmayan İsrail halkını oluşturan Yahudiler için ulusal yurt kurma görevini İngiltere'ye verdiğinde; yersiz, yurtsuz Yahudiler bu toprakları sahiplenip dağdan gelip bağdakini kovan oldular. İngilizler de üzerine düşen görevi  yerine getirmede pasif kalınca ülkeyi terk edip,  Birleşmiş Milletler'in kendilerine verdiği  görevi Yahudilere devretmiş oldu resmi dayanaklara bağlı olmadan.  

Burada bulunan Yahudi liderlerin başı olan Menahem Begin liderliğinde, Irgun örgütünün militanları tarafından 15 mayıs 1948 yılında, Kudüs'ün Yasin Köyü'ne düzenledikleri baskın sayesinde  bugünkü İsrail devletinin temellerini atmış oldular. Filistinliler de  bu 15 mayıs gününü "Nekbe Günü"  yani "Büyük Felaket " olarak hatırladılar.  

1967 'den günümüze kadar Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da yeni yerleşim yerleri inşa edildi ve günümüze kadar da yeni projeleri, politikaları gelişmeye devam etti. Bu ilerlemeleri yaparken bugünün modern çağına uygun kılıflarına bürünerek yoluna devam etti. Görüntüde Filistin halkına ödenen paralarla Filistin toprakları gönüllü satıldı, para karşılığı aldıkları toprakları yurt edindiler yalanına kendileri de  inandılar. Zorla masum halka işkence ve tecavüz edilerek yurtlarından kovuldular, düzenledikleri gizli ve sinsi baskınlarla masum halkı katlettiler gerçeğini kendi aralarında gizlediler. Haçlı seferleri birliğini, dayanışmasını birkez de burda canlandırdılar. Rahmetli çok sevdiğim Tarih ve İnkılap Tarihi hocam Ahmet  Kuloğlu bize bu dersleri anlatırken adeta o günleri yaşarcasına dinler, içimizde hissederdik.

Bize beni çok etkileyen sözü bende miras kaldı. "Çocuklar bize bizden başka dost yok. Türk'ün, Türk'ten başka arkası olamaz. İslam ülkeleri bizi tam Müslüman kurallarını uygulamadığımız için aralarında görmek istemiyor. Avrupalılar da Müslüman olduğumuz için dışlıyor. İki arada kalmış bir ırkız. İki tarafın da vazgeçilmez ortağıyız. Müslümanlarla Avrupalıların arasında güvenli bir köprüyüz" derdi hocam.

Dinimize göre de Allah bu Türk toplumunu  İslamiyeti yayması ve koruması için göndermiştir. Nerede bir zulüm var bizim Mehmetçikler el altından oradalar. Olan yine bizim vatan evlatlarına olacak üzüntüsündeyim. 7 Ekim Cumartesi günü başlayan Hamas'ın İsrail'e saldırısı sonucu, İsrail  "Savaş açtık ve biz kazanacağız" sözleri  ile Aksa Tufanı adı verilen, günlerce sürecek kanlı bir savaş başlamış oldu.

Her zaman olduğu gibi kaybeden taraf masum çocuklar, kadınlar,  yaşlılar oldu. Dünyanın sonunu getirecek, insan ırkını azaltacak bir son olacak diye karamsar bakış içindeyim. Orta yolu bulup,bir anlaşma sağlanamadığı sürece günahsız suçsuz canlar yok olup gidecek. Modern çağımızın dev devletleri, dünya liderleri bu duruma dur diyecek sözleri yok, çünkü çıkarları çok. Yine hakkımızda  hayırlısı olsun diyelim.  Saygılar...