Bursaspor'da, kerhen/istemeden görev yapan Yönetimin kongre kararı alması sürecinde, UEFA'dan gelen yaptırımlarla 2 yıl transfer yasağı getirilmesi ve milyarlık borca ek olarak, önceki sezon takıma pazarlanan(!)

Tim Matavz adındaki kazmaya 1 milyon 740 bin euro ödenmesine dair karar, Kulübün üzerine kara bulut gibi çöktü.

Bu saatten sonra, transfer tahtası açılsın, kadroya takviye yapılsına yönelik dilek/temenni ve taleplerin hiç bir hükmü şahsiyeti kalmamıştır.

Bundan sonraki süreçte, eldeki mevcut kadro ile lige devam etmek ve tecrübeli oyuncuları da motive ederek, bu sezon 2.ligde kalıcı olmayı amaçlamalıyız.

***

Bazen dibi görmek, zeminden güç alıp yükselebilmek için bir fırsat olabilir.

Beklentileri yükseltmeden bu genç çocukların arkasında durarak, şsmpiyonluk,play-off ve TFF 1.Lige dönüşü yıllara yayarak/erteleyerek, vizyonumuzu sabırla revize etmeliyiz.

***

Eğer, iş dünyasının Bursaspor'a desteğini yeniden kazanmak istiyorsak, genel kurul sonrası seçilecek "Bağımsız Yönetimin" atması gereken 2 önemli adım var.

Uzun yıllar Amatör Kümede Bursa futboluna hizmet eden ve Zaferspor'u amatör futbolda bir markaya dönüştüren iş insanı Murat Şakir ile yaptığımız söyleşide,Murat Beyin vurguladığı üzere,

1.Bursaspor'u soyan,çalan/çırpan, transferler üzerinden komisyon alan, Kulübü maddi/manevi zarara uğratıp, Süper Ligin iki alt kademesine düşmesine neden olan Başkan ve Yöneticilerin isimlerinin Bursaspor tarihinden silinmesi,anı duvarından fotoğraflarının indirilmesi,kararı alınmalı.

2-Yine Bursaspor tüzel kişiliği adına, Kulüp üzerinden menfaatlenen/servet edinen bu kişilerden yargı önünde hesap sorulmasının sağlanması, kesinlikle şart!

***

Daha önce defalarca taşın altına elini koyan,kent yöneticilerinin önderliğinde yardım kampanyalarına katılıp, Bursaspor'a destek veren İŞ DÜNYASININ güvenini kazanmanın tek yolu; Bursaspor'dan menfaatlenen bu art niyetli insanların sadece genel kurullarda değil,ADALET önünde de hesap vermesinden geçiyor.

Evet,yapılacak olan genel kurulda görevi teslim alacak olan 

Yönetimin ilk icraati, GEÇMİŞLE HESAPLAŞMAK olmalıdır.

Sonrasında, iş dünyası başta olmak üzere, kent dinamiklerinin Bursaspor'a desteği çığ gibi büyüyecektir.

***

Bursaspor'un kurtuluş reçetesi budur!