Ulaş Girgin

Yemek eleştirmenlerinin incelemeleri içeren, popüler ve geleneksel yemekler hakkında araştırma yapılmış makaleleri bir araya getiren ve geleneksel yemekler hakkında deneyimsel bir çevrimiçi seyahat rehberi sunan dünyaca ünlü yemek kültürü sitesi Taste Atlas, dünyanın en iyi kuzu etli yemeklerini sıraladı. Birçok ülkeden 50 ürünün bulunduğu listeye Türkiye damgasını vurdu.

Kişiselleştirilmiş kahvaltı çeşitleri gününüzü etkileyebilir Kişiselleştirilmiş kahvaltı çeşitleri gününüzü etkileyebilir

iskender-kebap-bursa-merkez-1280x720

Bursa Kebabı liste başında

50 farklı yemeğin bulunduğu en iyi kuzu eti yemekleri listesinde Bursa Kebabı 5 üzerinden 4,7 puan ile lider konumda bulunurken ilk 5’te Türkiye’den 3 yemek yer aldı. Cağ kebabı ikinci, döner kebap beşinci sırada yer aldı.

50 yemeğin 10’u Türkiye’den

Listeye 10 kendine has kuzu eti içeren yemek ile giren Türkiye, bu alandaki başarısını bir kez daha kanıtlamış oldu. Listenin 4’te birini yemekleriyle kaplayan ülkemizden Adana kebap altıncı, Hünkar Beğendi on altıncı, çöp şiş on yedinci, alinazik yirmi beşinci, beyti yirmi yedinci, İslim Kebabı kırk beşinci, kadınbudu köfte ise ellinci oldu.  

Evde Bursa Kebabı nasıl yapılır?

İnce ince doğranmış kuzu etleri derin bir kasede tercihe göre baharatlar ve zeytinyağı ile karıştırılıp 1 saat kadar buzdolabında dinlendirilir. Tercihe bağlı olarak tırnak pide, ekmek, veya ev yapımı pide küp küp doğranıp hafif kızarana kadar fırında bekletilir. Uygun bir tavaya domates salçası, biber salçası ve biraz su koyulup kısık ateşte pişirilerek yemeğin sosu hazırlanır. 1 saat bekletilmiş olan etler kısık ateşte kızartılır. Fırında hafif kızarmış olan pideler tabağın tabanına, kuzu etleri de pidenin üzerine dizilir. Hazırlanmış olan sos etlerin üzere dökülür ve tabağın kenarına yoğurt ilave edilir. Tercihen dilimlenmiş domates ve közlenmiş biber de tabağın kenarına eklenebilir. Son olarak tavada kızdırılmış tereyağı etlerin üzerine döküldüğünde Bursa Kebabı hazır hale gelecektir.

Editör: Ulas Girgin