SON DAKİKA
Hava Durumu

#yemek

A Gazete - yemek haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, yemek haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İnegöl'den geleceğe yatırım Haber

İnegöl'den geleceğe yatırım

Namaz sonrası cami cemaatiyle bir araya gelen Başkan Taban, alt yapı çalışmaları hakkında bilgiler vererek; “Bu çalışmalar için Alinur Aktaş Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün çok anlaşılmasa da bunlar geleceğe matuf çalışmalar. İleride faydasını çok daha iyi anlayacağız” dedi. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın kış dönemlerinde gerçekleştirdiği ‘Bereket Sofrası Halk Günleri Buluşmaları’ yaz döneminde verilen aranın ardından önceki hafta yeniden başlamıştı. Her hafta Cuma sabahı farklı bir camide düzenlenen ‘Bereket Sofrası’ halk günleri buluşmalarının dördüncü durağı Süleymaniye Mahallesi oldu. Bereket Sofrası, bu sabah Tabakoğlu Camisi kuruldu. Birlik ve beraberliğin artması ve vatandaşlar ile kucaklaşma adına düzenlenen Bereket Sofrası buluşmaları kapsamında Başkan Alper Taban ve beraberindeki heyet, Süleymaniye Mahallesi sakinleri ve cami cemaatiyle buluştu. MAHALLENİN SORUNLARI KONUŞULUYOR Vatandaşların istek, şikayet ve dileklerini ilk ağızdan Başkan Taban ve ilgili yöneticilere ilettiği Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliğinde kılınan sabah namazının ardından mahalle sakinleri ve cami cemaatiyle simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılırken, aynı zamanda mahallenin ve bölgenin sorunları dinlenerek birlikte ortak çözümler üretiliyor. AMACIMIZ VATANDAŞLARIMIZI DİNLEMEK Belediye Başkanı Alper Taban ile beraberindeki AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, meclis üyeleri ve AK Partili yöneticilerin katılımıyla gerçekleşen Bereket Sofrası etkinliğinde, sabah namazının kılınmasının ardından caminin karşısında bulunan Rumeli Kültür Derneği lokalinde cemaatle birlikte kahvaltı sofrasına geçildi. Zeytin, peynir ve simitle yapılan kahvaltı sonrası vatandaşlara hitaben konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bereket Sofrası buluşmalarının amacının vatandaşları dinlemek olduğunu ifade eden Başkan Taban, “Bereket Sofrası adı altında bu sofraları göreve geldiğimiz günden beri kuruyoruz. Bu vesileyle farklı mahallelerimizde, farklı camilerimizin cemaatleriyle bir araya geliyoruz. Soframızı bereketlendirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bu buluşmaların amacı sizlerin taleplerini, şikayetlerini, öneri ve isteklerini dinlemek. İlçe Başkanımızla, meclis üyelerimizle ve parti yöneticilerimizle bir aile olarak buradayız. Sizleri dinlemek için geldik. Muhtarımıza da teşekkür ediyorum. Mahallemizle ilgili bizlerle sürekli istişare halinde” dedi. “İLERİDE FAYDASINI ÇOK DAHA İYİ ANLAYACAĞIZ” Devam eden alt yapı çalışmaları hakkında da konuşan Başkan Taban, “Şehrimizde alt yapıyı yenilemeyle ilgili çalışmalarımız var. İçme suyu hatlarımızı yeniliyoruz. Süleymaniye Mahallemizin de bir kısmı aslında bu çalışmaları yaşadı. Önümüzdeki baharla beraber tekrar bu çalışmalar devam edecek. Ben bu çalışmalar için Alinur Aktaş Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu yatırımların sadece bu dönemle ilgili maliyeti 2 katrilyon. Bugün çok anlaşılmasa da bunlar geleceğe matuf çalışmalar. İleride faydasını çok daha iyi anlayacağız” açıklamalarında bulundu. Konuşmanın ardından Başkan Taban mahalle sakinlerine de söz verdi. Vatandaşların İnegöl ve yaşadıkları mahalle özelinde sorunları dinlenirken, talep ve ihtiyaçlar üzerine istişareler de yapıldı. Kaynak: Belediye Bülteni

Kişiselleştirilmiş kahvaltı çeşitleri gününüzü etkileyebilir Haber

Kişiselleştirilmiş kahvaltı çeşitleri gününüzü etkileyebilir

Ulaş Girgin ABD’li bir diyetisyen ‘Herkes için en iyisi’ denilebilecek tek bir kahvaltı çeşidi olmadığını ve üç farklı kahvaltı çeşidinden hangisinin size uygun olduğuna deneyim sonucu karar verilebileceğini söyledi. Buna göre iç farklı hızlı ve kolay kahvaltı çeşidi şu şekilde sıralandı: Yeşillik içerikli Ispanak, roka, semizotu, yeşil soğan gibi örnekleri çoğaltılabilecek yeşillikler kahvaltıda pişmiş veya çiğ tüketilebilir. Bu yeşilliklerin yanında yumurta da yer alabilir. Yeşil yapraklı sebzeler beyin fonksiyonları korumaya yardımcı olmakta ve sindirimi kolaylaştırmaktadır. Sindirimin ruh hali üzerindeki etkisi düşünüldüğünde kahvaltıda yeşil yapraklı sebze tüketmek gün içindeki ruh halinizi pozitif yönde etkileyecektir. Tahıl ve meyve içerikli Yulaf ezmesi, çavdar, karabuğday, mısır gevreği gibi besinler kahvaltıda meyve ile birlikte tüketilebilir. Tam tahıllılar enerjinin yavaş ve dengeli biçimde vücutta kalmasını sağlayarak uzun süre dinç ve tok hissetmeye yardımcı olabilir. Ayrıca içerdiği kompleks karbonhidratlar ve lif ile kan şekerini yeterli düzeyde tutmaya yardımcı olabilir. Kuruyemiş ve meyve içerikli Badem ve ceviz gibi kuru yemişler içeren kahvaltılar yüksek proteinli yapıları ile iştah ve kan şekeri kontrolü sağladığından günün ilk öğünü için faydalı olacaktır. Ayrıca bu yemişlerin yanında meyve tüketmek içerdikleri C vitamini ve potasyum gibi önemli mineral ve vitamin içerikleri ile günü daha zinde geçirmenin sağlıklı bir yolu olacaktır.

Kuru fasulye Dünya 13’üncüsü oldu Haber

Kuru fasulye Dünya 13’üncüsü oldu

Ulaş Girgin Yemek eleştirmenlerinin incelemeleri içeren, popüler ve geleneksel yemekler hakkında araştırma yapılmış makaleleri bir araya getiren ve geleneksel yemekler hakkında deneyimsel bir çevrimiçi seyahat rehberi sunan dünyaca ünlü yemek kültürü sitesi Taste Atlas, dünyanın en iyi fasulye yemeklerini sıraladı. Birçok ülkeden 50 lezzetin bulunduğu listede Yunanistan’dan gigandes plaki 5 üzerinden 4,6 puanla ilk sırayı alırken Türkiye’den kuru fasulye 4,3 puanla 13’üncü, piyaz 4,2 puanla 19’uncu ve Barbunya pilaki 3,7 puanla 49’uncu oldu. Kuru fasulye Taste Atlas’ın resmi web sitesinde şöyle anlatıldı, “Geleneksel beyaz fasulye güveci, hemen hemen her evde ve lokantada pişen temel gıdalardandır. Kuru fasulye, önce ıslatılıp daha sonra sotelenmiş soğan, yeşil biber, domates veya domates salçasıyla birlikte pişirilmektedir. Bu ünlü Türk yemeği aynı zamanda kuzu etiyle birlikte pişirilerek de zenginleştirilebilmektedir.” Listenin ilk sırasında yer alan Yunan yemeği gigandes plaki ise aynı Taste Atlas’ta şöyle anlatıldı, “Bu Yunan klasiği, genellikle kekik, maydanoz ve nane gibi çeşitli otlarla tatlandırılan lezzetli bir domates sosunda pişirilip pişirilen büyük beyaz fasulyelerden oluşur. Yemek, büyük boyutlarıyla karakterize edilen otantik bir Yunan fasulyesi çeşidi olan fasolia gigantes'in kullanılmasını gerektirir. Gigandes kelimesi devasa anlamına gelmektedir, dolayısıyla adı da buradan gelir.

Köfte çeşitlerimiz dünya listelerinin üst sıralarında Haber

Köfte çeşitlerimiz dünya listelerinin üst sıralarında

Ulaş Girgin Yemek eleştirmenlerinin incelemeleri içeren, popüler ve geleneksel yemekler hakkında araştırma yapılmış makaleleri bir araya getiren ve geleneksel yemekler hakkında deneyimsel bir çevrimiçi seyahat rehberi sunan dünyaca ünlü yemek kültürü sitesi Taste Atlas, dünyanın en iyi köftelerini sıraladı. Birçok ülkeden 50 ürünün yer aldığı listede Türkiye'den 10 ayrı çeşit köfte bulunurken Bursa lezzetlerinden biri olan İnegöl köfte de listede yer aldı. Listenin ilk sırasında bir klasik İtalyan köftesi olan Polpette bulunuyor. Polpette, küçük toplar halinde şekillendirilmiş kıyma veya dana etinin yumurta, sarımsak ve hatta bazen farklı peynirler ile zenginleştirilmesi sonucu hazırlanıyor. İkinci sırada Yunanistan'dan youvarlakia bulunurken üçüncü sırada ise Lübnan'dan kibbeh yer alıyor. 50 ayrı ürünün bulunduğu listede Türkiye'den ise birçok ülkenin yemek eleştirmenlerinden en yüksek oyu alıp 7. sıraya yerleşen klasik köfte bulunurken, 10. sırada ıslama köfte, 11. sırada İnegöl köfte, 18. sırada içli köfte, 26. sırada kadınbudu köfte, 31. sırada Akçaabat köfte, 36. sırada sulu köfte ve 40. sırada ekşili köfte yer alıyor. Listede 11. sırada bulunan Bursa2nın en ünlü lezzetlerinden olan İnegöl köfte şu şekilde anlatılıyor; "Türk köftelerinin en ünlü çeşitlerindendir. 19. yüzyılın sonlarında İnegöl'e gelen Bulgaristan Türk göçmeni Mustafa Efendi tarafından icat edilmiştir. İnegöl köftesi, galeta unu ve kıyma veya kuzu eti karışımından yapılır ve sadece soğanla tatlandırılır. Izgarada pişirilir ve genellikle ana yemek olarak servis edilir. Bu leziz köfteler günümüzde ülkenin her yerinde bulunsa da en iyilerinin İnegöl'de hazırlandığı söyleniyor."

Neden bazı beklemiş yemekler taze hallerinden daha güzel oluyor? Haber

Neden bazı beklemiş yemekler taze hallerinden daha güzel oluyor?

Ulaş Girgin Birçok kişi hem sağlık hem de lezzet açısından yemekleri tazeyken tüketmeyi tercih ediyor. Hatta bazı artmış yemeklerin buzdolabında soğutulup tekrar ısıtılması da sağlıkçılar tarafından tavsiye edilmiyor. Fakat bazı yemekler pişirmenin üzerinden zaman geçtiğinde daha lezzetli hale geliyor. Peki neden bazı yemekler beklediğinde daha lezzetli hale geliyor? Tat değişiminin birçok sebebi mevcut Uzmanların cevap aradığı bu durumun birden fazla nedeni olabileceği ortaya çıktı. Bazı uzmanlar yemeğin ısı kaynağıyla ilişkisi kesilse de pişmeye devam ettiğini ve bunun da tadı etkilediğini söylerken, bazı şefler bu durumun baharatlı yemekler için geçerli olduğunu çünkü baharatın yemeğe zaman geçtikçe daha iyi nüfuz ettiğini, bol soslu veya sulu yemeklerin ise bekledikçe marine etmeye benzer bir etkiyle karşı karşıya kaldığını, bunun da tat değişiminde etkili olabileceğini söylüyor. Bilindiği üzere etlerdeki protein zamanla çözülüyor. Bu çözülme de eti daha yumuşak hale getiriyor. Ayrıca nişastalı besinler pişme sonrasında zaman geçtikçe daha şekerli bir tat profiline sahip oluyor. Diğer yandan yemeğin tadına bakan kişinin açlık durumu, dış etmenler ve yemeğin tadına bakan başka kişilerin yorumları da tadının verdiği hisse etki ediyor. Sonuç olarak bir yemeğin tadının bekledikten sonra daha güzel olma durumu, yemeğin türüne, içindeki malzemelere, bekleme süresine veya tadına bakan kişiye bağlı birçok sebeple gerçekleşebiliyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.