Gökhan Şenyavaş / Mert Şafak

Her ülkenin kültürleri farklıdır ve kültürlerini tanımanın birçok yolu vardır. Bunun en iyi yollarından biri de mutfağını tanımaktır. Ülkeler kültürlerini yemeklerine yansıtırken sokak lezzetleri de buna göre şekillenir. Seyahat ettiğimiz ülkelerin sokaklarında dolaşırken karşımıza birçok sokak lezzeti çıkıyor. Peki gittiğimiz ülkelerde bizleri hangi sokak lezzetleri bekliyor?

taco-mpew_cover

Taco / Meksika

Meksika sokaklarında sıklıkla karşılaşabileceğiniz lezzet olan Taco, tüm dünya tarafından da oldukça seviliyor. Meksikalılar tacoyu tortilla ekmeğinin içine kıyma, tavuk ve çeşitli garnitürler koyarak hazırlar. Baharat yönünden de oldukça zengin olan bu yiyecek farklı ülkelerde kendi damak zevklerine uygun bir şekilde de yapılıyor.

s35r1eoo_jalebi_625x300_15_March_22

Jalebi / Hindistan

Hindistan’a özgü şerbetli bir tatlı olan Jalebi, ülkemizdeki halka tatlısına çok benzemektedir. Kızartılmış hamurun şerbetli buluşması sonucunda ortaya çıkan bu leziz tatlıyı Hindistan sokaklarında sıklıkla görebilirsiniz.

Bursa Kebabı dünyanın zirvesinde! Bursa Kebabı dünyanın zirvesinde!

l-intro-1660217636

Hot Dog / ABD

Ülkemizde de sıklıkla tükettiğimiz ABD sokaklarının meşhur lezzeti hot dog, ayak üstü atıştırmalıkların arasındaki en lezzetlisi. Kızartılmış sosisin sıcacık ekmekle buluşmasıyla ortaya mükemmel bir lezzet çıkıyor.

IMG_4693_1200px

Empanada / Arjantin

Arjantin sokaklarının geleneksel lezzeti empanada, bizim çi böreğimizle benzerlik göstermektedir. Birçok çeşidi olan empanadanın içine genellikle et, deniz ürünleri veya ıspanak gibi sebze konuluyor.

spanish-churros

Churros / İspanya

İspanya’ya özgü olan bu lezzet dünyanın birçok yerinde de popüler. İspanya sokaklarında sıklıkla karşılaştığımız bir tatlı türü olan churros, kızartılmış hamurun şekere bulanmasıyla ortaya çıkıyor. Çikolata sosuyla da birlikte tüketilen bu lezzet İspanya sokaklarının vazgeçilmez bir lezzeti.

HARIRA_SOUP-2-featured-image

Harira çorbası / Fas

Sokak lezzetleriyle ün salan bir ülke olan Fas’ın en popüler lezzetlerinden biri de Harira çorbası. Evlerde de sıklıkla yapılan bu çorbaya Fas sokaklarında da devamlı rastlıyorsunuz. Bol baharatlı bir şekilde yapılan harira çorbasının içinde nohut, mercimek, kişniş, domates, pirinç, şehriye gibi birçok malzeme bulunuyor.

text_T1-1200x800

Takoyaki / Japonya

Japonya’nın sıklıkla tüketilen sokak lezzetlerinden biri olan Takoyaki, kızartılmış ahtapotlardan oluşuyor. Hamurun içine ahtapot, zencefil ve soğan koyarak hazırlanır.

Poutine

Poutine / Kanada

Patates kızartmasından oluşan poutine üzerine peynir et veya tavuk konularak servis ediliyor. Kanada sokaklarında sıklıkla görebileceğiniz poutine, hızlı ve kolay bir atıştırmalık.

13955051416_5d636fa40e_b

Tteokbokki / Güney Kore

Güney Kore’nin en ünlü sokak lezzetlerinden biri olan tteokbokki pirinç kekinden hazırlanıyor. Acı sosuyla servis edilen bu lezzet oldukça da baharatlı. Tteokbokki özellikle acı severler için vazgeçilmez bir lezzet haline dönüşmüş durumda.

howTo_kokorec

Kokoreç / Türkiye

Sokak lezzetleri denince ülkemizde akla ilk gelen lezzetlerden biri tabii ki kokoreç. Ülkemiz sokak lezzetleri açısından oldukça zengin bir durumda. En popüler lezzetlerden biri de şüphesiz kokoreç. İnce ve kalın bağırsaktan yapılan kokoreç, kömür ateşinde pişiriliyor. Baharatlarla lezzetlendirilen kokoreç, ülkemizin en çok sevilen lezzetlerinden biridir.

Editör: Stajyer1 Stajyer1