Sezon öncesi transfer tahtası kapalı olmasına rağmen, takımda kalan tecrübeli oyuncularla birlikte Vakıfköy’den yetişen gençlere güvenip ‘en kötü ihtimalle Play-Off’a kalır, tekrar TFF 1’nci Lig’e döneriz’ modundaydık.
Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. İç sahadaki maçlarda, Sivas Belediyespor’u farklı yendiğimiz maçın dışında ite kaka aldığımız galibiyet ve beraberliklerin yanı sıra, dış sahadaki karşılaşmalarda arzu edilen sonuçlar da gelmeyince, bu ligde de alt sıralara demir attık.

***

Hafta arası bir açıklama yapan Sportif Direktör İsmail Ertekin Hoca’nın ifade ettiği gibi, bu ligde kalıcı olmak başarı kriterimiz olacak açıkçası... Mali çıkmaza ve devasa borca rağmen, bir yolunu bulup ocak ayında ara transferde takıma gereken transferler yapılıp güçlü bir takım oluşturulur diye rüyalar görürken, UEFA’dan gelen iki sezonluk transfer yasağı elimizi kolumuzu bağlayıverdi bir anda...

Mevcut kadroyu göz önüne aldığımızda, altyapıdan gelen gençler içinde maç çevirecek nitelikte bir oyuncu yok. Vakıfköy’den yetişen ve Bursaspor’a faydalı olabilecek isimleri ise yönetim hatalarından dolayı elden kaçırdığımızı cümle âlem biliyor.

Kalede Canberk en istikrarlı isim, Furkan Emre henüz formda değil. Hasan Ayaroğlu’nda anlam veremediğimiz bir düşüş var, Kubilay topu alıyor yanındakine veriyor ve inisiyatif aldığı maç yok, üstelik her an takımı eksik bırakabilecek kadar öfke kontrolü özürlü, takımın gol yükünü çeken Enver Cenk Şahin de olmasa rakip kaleye gitmeyi bırakın, santrayı geçemeyeceğiz. Gençler arasında Abdullah Tazgel, savunmada Ertuğrul Kurtuluş, Ozan İsmail kanatta ise Mustafa Genç diğerlerine göre kıpırdayan isimler.

***

Esasen, Bursaspor'un temel sorununa bakarsak; ya taktik gereği, topu rakibe bırakıp savunmayı önemsiyoruz, ya da topu ayağımızda tutamadığımız, pas yapamadığımız, set oyunu oynayamadığımız için rakibin ve topun peşinden koşarken enerjimizi tüketiyoruz. Topu kazandığımızda ise rakip kaleye gidecek gücümüz kalmıyor.

***

Kaybedilen Bayburt Özel İdaresi maçında, kenarda Tahsin Tam Hoca'nın önde basın, geriye çekilmeyin, pas yapın şeklindeki isyanına sahadaki oyuncuların reaksiyon gösterememesi ve kolay top kayıplarına, savunma hataları da eklenince sahadan puansız ayrılmak kaçınılmazdı.

Umarız, İsmail Hoca'nın "Bu takımı ligde tutarız" sözü gerçekleşir de daha da kötü günleri görmeyiz...