‘Spora siyaset karıştırma’ duvarı bugüne kadar birçok sporcunun karşısına dikildi. Dikilmesi de sonuna kadar haklı. Spor ve benzeri toplumsal olaylarda gerginlik yaratmamak gerektiğine inananlardanım.

Lakin bazı kas kafalıların ısrarla anlamadığı ya da rahatsızlık derecesinde antipati duyduklarından olsa gerek ‘Bozkurt’ işaretinin yapılmasına alerjileri var.

Bozkurt, Türk olmanın olmaz ise olmaz sembolüdür. Bunu görmekten Türkiye düşmanlarının çok rahatsız olduğunu hepimiz biliriz. Bozkurt siyasi bir sembol değildir.

Türk hisseden herkeste gurur ile yaptığı bir harekettir. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Uruguay ziyareti sırasında Ermeni göstericilere "bozkurt" işareti yapması bunun örneği. Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Taekwondo Şampiyonası’nda milli gururumuz Duygu Kasırga'nın bozkurt işareti yapması da benim yüreğimi coştururken. Afyon'da yapılan Wushu Balkan Şampiyonası’nda ülkemizi 48 kilo da temsil eden ve azmi ile şampiyon olan Bursalı sporcumuz Sıla Zeynep Turan'ın, Türklük sembolü Bozkurt işareti yaptığı için, Wushu Federasyonu Başkan Vekili tarafından ‘terbiyesizlikle’ suçlanma iddiasıyla şampiyonluk kürsüsünden göz yaşları ile aşağıya indirilmesi de bir o kadar yüreğimi yakmış, onuruma dokunmuştur.

Sayın Başkan "Bozkurt işareti yapmak ne zamandan beri terbiyesizlik olmuştur. Siz federasyondaki öne sürülen terbiyesizliklere ve hak yemelere göz yumup, yüreği vatan bayrak aşkı ile çarpan sporcuyu bu şekilde aşağılayarak terbiyesizliği asıl siz yapıyorsunuz.

Bursa Wushu’nun şampiyon sporcusu Sıla Zeynep Turan kızımızı şehrimize Balkan şampiyonu olarak getirdiği altın madalya için müsabakalardaki edepli ,saygılı davranışları için de yürekten kutluyorum ..

Yolu açık olsun Sıla ...