Yerel seçimlerde belediye başka adayların işi zordur.  Partileri tarafından isimleri aday olarak açıklandıktan sonra seçim ziyaretleri için fazla vakit kalmaz. Gece gündüz çalışsa da özellikle Bursa gibi bir ilde her noktaya ulaşmak neredeyse imkansızdır. Biz muhabirlik dönemimizde bu sahneleri çok yaşadık. Benim kendimce her zaman savunduğum bir iddiam vardı; Muhalefet seçim kazanmak istiyorsa yerel de adaylarını seçimden çok önceleri açıklamalı.

Son yerel seçimlerde beklenmedik bir şekilde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kaybeden Millet İttifakı bu sefer işi en baştan sıkı tutmak niyetinde. Geçtiğimiz aylarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partilerinin Bursa  Büyükşehir Belediye Başkan adayı olara yeniden Mustafa Bozbey’i açıkladı. Çok da doğru yaptı. Hem kazanmaları en güçlü ismi aday olarak yeniden lanse etti hem de Mustafa Bozbey’in seçim yarışına çok önce başlamasına imkan tanıdı.

Bu şansın farkında olan CHP Bursa örgütü bu sefer başkan adayları Mustafa Bozbey’in etrafında toplanarak çalışmalara erkenden başladı. Tabi asıl mücadele eden Mustafa Bozbey. Kendisine verilen sorumluluğun bilincinde olan Mustafa Bozbey değim yerinde ise karış karış Bursa’yı geziyor. Her ilçede çeşitli programlara katılan Mustafa Bozbey yerel seçimde rakibi kim olursa olsun yarışa önde başlamanın avantajını sonuna kadar kullanıyor.

Bozbey ve ekibin çalışmalarına bakılırsa seçim kararı alınana kadar Mustafa Bozbey rakiplerine birkaç tur bindirir. Muhtemelde bu çalışmalarının meyvesini de sandıkta alır. Yarın seçim olacakmış gibi çalışan Bozbey gittiği her yerde de ilgi ile karşılanıyor. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Bozbey genel olarak da projelerini anlatıyor. Ne demiş atalarımız “Erken kalkan yol alır”. Görünen o ki Mustafa Bozbey de hedefe doğru adım adım ilerliyor.