Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü görkemli bir buluşma ile İstanbul’da Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde 11 büyükşehir ve 15 il belediye başkan adayının tanıtıldığı toplantıya biz de katıldık.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat isimlerini açıkladığı belediye başkan adayları arasında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da vardı. Bursa’dan yoğun bir katılım vardı. AK Parti İl ve ilçe teşkilatları, belediye başkanları, bürokratlar, milletvekilleri salonda yerlerini aldılar.

Erdoğan kürsüye çıktığında, ‘Yeniden İstanbul’ şarkısını salondakilerle birlikte seslendirdi.

Erdoğan, adayları kapsamlı istişareler ve değerlendirmelerle belirlediklerini, eksikleri de olabileceğini ifade etti. Belediyeciliklerinin 30 yıllık bir şanlı geçmişten süzülüp geldiğinin altını çizdi.

Erdoğan, “Milletimize rüştümüzü önce yerel seçimlerde ispat ettik. Tüm engellemelere rağmen 94 ruhuyla belediyecilikte yepyeni bir çığır açtık. Ülke yönetimine talip olduk. İstanbul, çöp, çukur çamur diye tanımlanmıyor muydu? İstanbul’u bunlardan nasıl temizlediysek 30 büyükşehir ve 51 il belediyemiz de kazanmak için yola çıktık” diye konuştu.

Şehirleri yöneteceklerin ehil isimlerden oluşmasına dikkat ettiklerini söyleyen Erdoğan, 15 Ocak Pazartesi günü diğer başkan adaylarını ve seçim beyannamesini açıklayacakları toplantının ardından gece gündüz sahada olacaklarını da söyledi.

50 bin 500 mahalle ve köy muhtarının da bu seçimde belirleneceğini, dünyada bu denli geniş bir demokrasinin olmadığını hatırlattı.

Erdoğan, Milletimizin tercihi ne olursa olsun başımızın üstünde yeri vardır. Cumhur İttifakı olarak belediyelerimizi kazanmak için çalışacağız, ama son sözü milletimize bırakacağız dedi.

Mayıs seçimlerindeki zaferi 31 Mart seçimlerinde de pekiştireceklerini söyleyen Erdoğan, Yapacak daha çok işimiz, milletimize verecek daha çok hizmetimiz var dedi.

Erdoğan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayının tanıtıldığı anlarda sahneye Başkan Alinur Aktaş ile birlikte Bursa milletvekilleri, İl Başkanı ve Gençlik ve Kadın Kolu Başkanı ile Cumhur İttifakı’nın MHP Bursa İl Başkanı’nı da davet etti.

Erdoğan sahnede Başkan Aktaş ve Bursa Teşkilatı ile milletvekillerinden 17 ilçeyi birden Cumhur İttifakı’na kazandırmaları için çalışmalarını istedi.

Tören sonrası açıklama yapan Alinur Aktaş’ın Bursalılara da önemli mesajları vardı yeni dönemde 100 bin konutun dönüşümünü başlatacağını söyledi.

Aktaş 31 Mart seçimleri için tüm Bursalılardan oy istedi. Kendisi hakkında karalama kampanyası yapanları da Allah’a havale ettiklerini, BUSKİ’ye dönük iddialara ilişkin ise önümüzdeki günlerde kapsamlı bir açıklama yapacaklarını söyledi.

Bursa dönüşü, otoyoldaki dinlenme tesisinde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa dönüşü, otoyoldaki dinlenme tesisinde coşkulu bir kalabalık tarafından meşaleler, davul ve zurnayla büyük bir coşkuyla karşılandı.

Aktaş, AK Parti’nin içerisindeki adaylık yarışının artık bittiğini ve ‘Şimdi birlik ve beraberlik zamanı, şimdi saha zamanı…’ dedi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde de düzenlenen programla da yüzlerce vatandaşın sevgi seliyle karşılaştı.

Başkan Aktaş, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yaklaşık yarım saat görüştük. Orada Cumhurbaşkanımız, ‘Cumhur İttifakı içerisinde bir gayemiz var. Biz zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisindeyiz. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile gece gündüz bunu tartışıyoruz. Arkadaşlar biz skor amaçlı bir araya gelmedik. Biz bu zor coğrafyada bu ülkenin bekası için bir araya geldik. Birbirimizin hukukunu gözetmek, el birliği ile hareket etmek zorundayız” diye konuştu.

Peki neden Alinur Aktaş tercih edildi?

İnegöl’de 28 Mart 2004’te başladı bu macera…

Dile kolay 19 yıl 9 ay 8 gün belediye başkanlığı tecrübesi.

Adı siyaseten rantla veya peşkeşle anıldığı bir süreç yaşanmadı hiç…

Başkan Aktaş ‘Bursa için canla başla’ dedi ve 436 projenin yüzde 84’ü tamamladı. Yüzde 14’ü devam ediyor, yüzde 2’lik kısım planlı şekilde ilerliyor. Ve en önemlisi 173 yeni proje Bursa Büyükşehir tarafından hayata geçirildi.

AK Parti’de kazanacak en güçlü aday Alinur Aktaş’tı zaten. Geride bıraktığı altı yılda ortaya koyduğu önemli projeler, gençler, kadınlar ve çocuklarla alakalı geliştirdiği projeler ve de vatandaşla kurduğu sıcak diyaloglar Alinur Aktaş’ı öne çıkaran önemli başlıklardan sadece bazıları…

Başkan Aktaş ‘Bursa için canla başla’ dedi ve 436 projenin yüzde 84’ü tamamladı. Yüzde 14’ü devam ediyor, yüzde 2’lik kısım planlı şekilde ilerliyor. Ve en önemlisi 173 yeni proje Bursa Büyükşehir tarafından hayata geçirildi.

Büyük işleri büyük adamlar başarır, yapılanlar yapılacakların net teminatı oldu ve yeniden aday yapılarak Alinur Aktaş taçlandırıldı…