Öncelikle tamamına yakınını gençlerin oluşturduğu kadroyla 46 puanla ligi rahat bir şekilde tamamlayan bütün kadroya bravo. Neden bravo? Araştırmadım ama kesinlikle öyledir diye tahmin ediyorum. Yabancısız birkaç tecrübeli takviyesiyle  kadrosunun tamamına yakınının altyapısından çıkmış gençlerle mücadelesi sonunda  rahat bir sezon geçiren, son 3 haftaya kadar play-of'u kovalayan başka bir takım 1.Lig’de yok. Daha alt liglerde mutlaka vardır. Biten sezonun ardından artık önümüze bakma zamanı gelmiştir.

   Mayıs ayı içerisinde yapılacak kongreden görüne o ki  birkaç aday çıkacak gibi gözüküyor, el ele vererek güç birliği içerisinde güçlü bir liste ile adayın teke düşürülmesi gerektiğini herkes bilmektedir. Gün güçlerin bölünerek azalma değil, birleştirilerek daha da güçlü olma zamanıdır.

   Süper ligden düşecek 4 takımın olduğunu varsayacak olursak ve de seneye bu sene Süper Lig’de olduğu gibi gelecek sene 1.Lig’den 4 takımın düşeceği kesin iken mutlaka güçlü bir kadroyla lige girmemiz için güçlü, tahtayı kesinlikle açacak, laf değil iş üretecek bir başkanın olması lazım. Son birkaç başkana bakıp yok şöyle yanlış yaptılar, keşke o olmasaydı şu olsaydı demek için artık çok geç. En can sıkıcı gelişme ise ne biliyor musunuz değerli Bursaspor taraftarları. Bulunduğunuz lige alışmak. Ben kesinlikle bu lige alışmadım, çevremdeki birçok Bursasporluda alışmadı ama ilerleyen yıllarda birkaç sezon daha burada kalırsak bu alışmanın olacağından korkuyorum. Çünkü bulunduğun lige alıştığında daha da aşağılara iniş kaçınılmaz oluyor. Bunu geçmiş yıllarda ve bu sene de yaşayan Anadolu’nun büyük camiaları var.

     Gün 3-4 başkanın kendi listeleriyle ortaya çıkma zamanı değil. Bütün adayların güçlerini birleştirdiği uzlaşının olduğu “BURSASPOR İÇİN BİRLİK LİSTESİ” de diyebileceğimiz güçlü liste ile seçime gitme zamanıdır. Bu liste ortaya çıktığında yıllardır Bursa’da şikayet ettiğimiz belirli güç odaklarının ve sermayenin 3 milyonluk Bursa’da neden Bursaspor’a destek olmadığı ile ilgili sorularda son bulacaktır. Güçlü liste, güçlü başkan ve yönetime her kesimden destek gelecektir. Bu da bizi seneye şampiyon olduğumuz, alışık olduğumuz lige taşıyacaktır!..