Bursaspor’da kara bulutların dağılmasına da vesile olan galibiyet gelecek için de umut vererek Ankaraspor karşısında alınmıştır!.

Bunun için tüm camiayı avuçlarım kızarırcası'na alkışlıyorum.

Hafta başı Yalçın Gündüz Hoca’nın ayrılması ile yerine yardımcı hoca yine bir Bursa evladı olan Nedim Vatansever ile maça hazırlanıp zorlu 90 dakikaya da onun liderliğinde çıkıldığı bir süreç yaşanmıştı.

Yönetime yapılan protestolar altında genç ve tamamı evlatlarımızdan oluşan Timsahlar inanılmaz akıllı ve cesurca mücadelelerini sahaya yansıtarak sezonun ilk galibiyetini aldılar.

Gelelim yazımın başlığındaki anlama!

Yanlış henüz ligin 2 haftası geçmesine rağmen büyük fedakarlık gösterip Bursaspor’umuzun teklifini taşın altına elini koyup görevi kabul eden Yalçın Gündüz Hoca’nın bu kadar erken vedasına onay verilmesi zamanlama açısından yanlıştır;

Bu ayrılık sonrası Nedim Vatansever Hoca ile devam etme kararı da Yalçın Hoca’nın erken gidişinin yanlış olması kadar Nedim Hoca’nın tercih edilmesi doğru olmuştur.

Ankaraspor karşısında alınan galibiyet her şeyin dört dörtlük olacağını düşünmeden ve havasına girmeden sadece sıkıntılı süreçte hanemize 3 puan yazılmasının gelecek için yönetime ve teknik ekip ile sporcu kardeşlerimize daha fazla mücadele etme gücü vereceği inancındayım.

Böyle zor bir hafta başına rağmen pazar günkü mücadele, kazanma arzusu ve takımdaşlık ruhu bizleri gelecek için ümitlendirmiştir.

Gelelim maça… Nedim Hoca ve ekibini(Burada yönetiminde takımla tek vücut olmasını her dakika takımla yatıp takımla kalkmasını göz ardı etmeden ) kısa sürede kurulan bağ için tüm ekibi kutluyorum.

Maça saha dizilişi olarak 1. bölgede garanti ve risk almadan oynayarak, 2.bölgede rakibe oynama fırsatı vermeden temaslı oynayarak, 3. bölgedeki çabuk oyuncularımıza kontra atak şansı yaratacak final pasları atmak üzere kurgulanan bir oyun sistemi ile başladık. İlk 20 dakikada da ‘3 net diyebileceğimiz pozisyonu böyle yakaladık, değerlendirebilsek ilk yarı 2-3 farkla içeriye girebilirdik.

Savunmada Yiğit ve Ozan İsmail Koç, merkez orta sahada sakatlanıp çıkana kadar Yusuf Sertkaya muhteşem oynadı. Güçlü kuvvetli ve rakibe nefes aldırmayan bir hırsı var Yusuf’un. İnşallah Türk futbolu bu kardeşimizden gelecekte çok bahsedecektir.

Bilal Güney, Kaptan Çağatay Yılmaz ve sonradan oyuna giren Eren Güler de müsabakada öne çıkan isimler olmuştur.

Bu arada yönetimi de çabaları adına kutluyorum. Yönetimin, geçtiğimiz hafta sporcu ve personel ödemelerini gerçekleştirmelerinin pozitif etki olduğunu düşünüyorum.

Maça damga vuran asıl bir önemli olay ise takımın her attığı golden sonra tribünlerin yönetim istifa sesleri ile inlemesiydi. Bu, maçın enteresan anlarından biri oldu.

Bu haftaki çok önemli alınan puanlar inşallah skor olarak gelecek maçlara da sirayet eder ve hak ettiğimiz günlere biran önce elbirliği ile döneriz.

Birde zaman zaman genç kadro tecrübesiz oyuncular diye bahsedilen kadromuz ve çocuklarımızın bu liglerde birçoğunun sayısız maça çıktığı bir gerçektir. Furkan Emre, Çağatay Yılmaz, Ozan İsmail, Ertuğrul Kurtuluş ve Berat Altındiş hemen hemen 3 yıldır bu liglerde tecrübe edinen oyuncularımızın başında geliyor.

Evet genç olabilirler, fakat tecrübesiz değiller. Bu çocuklarımıza güvenelim, bir de lütfen değerli Bursasporlular ‘bize bizden başka dost yok’ bunu unutmayın!

Millet dışardan bıyık altından geldiğimiz duruma ‘ŞAMPİYON TAKIM ne durumda’ deyip gülüyor. Gün birlik olma günüdür çünkü BAŞKA BURSASPORUMUZ YOK!!!

Kalın sağlıcakla...