2022-2023 Sezonu (SAL)Süper Amatör Lig 6 takımın tek devreli lig usulü yaptığı Play Off maçları ile son buldu.

İznikspor –Burgazspor’un ekstra Play-Out maçı hariç!!.

BAL’da mücadele eden B.Doğugücüspor ile Play-Out müsabakası oynayacak olan takım bu hafta cumartesi günü Veysel Karani Sahası’nda saat 15:00’teki mücadeleden sonra belli olacak.

Evet bu sene epeyce sönük, beklenilenin altında ve bazı takımlar için hayal kırıklığı yaratan Play-Off maçları izledik!

Tabi burada Mustafakemalpaşa Belediyespor Kulübü’nün hakkını vermek gerekir. Bu kulübümüzü, başta başkan sayın Ercan Leblebici ve yönetim kurulunu, teknik direktör Sait Ulvi Özdemir Hocam ile Uğur Arıkan & Oktay Tosun hocalarım ve ekibini, tüm futbolcu kardeşlerimi, KİRMASTI GENÇLİK ve tüm taraftarlarını lig ve Play Off’ta namağlup yani yenilgisiz şampiyonlukları için gönülden kutluyorum.

WhatsApp Image 2023-05-04 at 14.04.38

BURGAZSPOR

İznikspor ile son bir maç daha yapıp bal liginin anahtarını arayacak oldukları Play-Out oynama hakkına sahip oldular. Diğer takımlara göre çok daha az bütçe ile Başkan Erdem karakaş ve yönetimini, eski- yeni teknik ekibi futbolcu kardeşlerimi ve taraftarlarını kutluyorum.

İZNİKSPOR

İznikspor da Burgazspor gibi son bir maç daha yapacak olan diğer bir takımımız. Grubunu Burgazspor’un önünde 1’nci olarak tamamlayan İznik’in Bombaraki’lerinde bütçe sıkıntısı olmadı. Ancak kulübün Onursal Başkanı ve İznik Belediye Başkanı Mehmet Kaan Usta’nın büyük fedakarlığı ile kurulan çok kaliteli kadrosu olmasına rağmen özellikle finallerde aldığı sonuçlar ile taraftarları ve kamuoyunda şaşkınlıklara yol açtı ve (son maç kala) beklentilerin altında bir grafik çizdi.

ORHANGAZİ ÇAKIRLISPOR

Lig tarihinin en yeni takımı olmasına rağmen Süper Amatör’deki ilk yılında grup şampiyonluğunun yanı sıra Play Off da yaşadığı bir genç futbolcusunun geçirdiği kaza ve sakatlıklara karşın şampiyon takımlar arasında başarılı  sayabileceğimiz takım oldular.

İNEGÖL KURTULUŞSPOR

İnegöl’ün Play Off’ta mücadele edecek 2 takımından biri oldu. Köklü bir camia, grupta çok güçlü Mustafakemalpaşa Belediyespor’un ardından 2’nci olarak gruptan finallere kaldılar.

Çok genç ve diğerlerine oranla daha ekonomik sayılabilecek bütçe ile geçirdikleri sezonda istenileni veremeden ve tüm bunlara rağmen taraftarlarını üzen başka bir takım olduklarını da ekleyelim.

KARADENİZ GÜVENSPOR

Daha önceki yıllarda benim de görev yaptığım çok önemli camialar'dan olan İnegöl kulübümüz bu yıl müthiş ve geniş bir yönetim kurarak  başarısını kanıtlamış teknik ekibi ile ve hiç bir şeyden kısıtlama yapmadan kurduğu çok sayıdaki oyuncu grubuna rağmen beklentilerinin çok altında kalarak  sevenlerini üzdü.

Grupta öncelikle yaşadıkları olumsuzluklara rağmen yine de son anda Play Off’a adını yazdırsalar da finallerde galibiyet almadan 1 puanla toplayarak bu sezona nokta koydular.!!

Bütün bu özetlemeye çalıştığım konu başlıklarının yanı sıra öncelikle tüm Play Off’ta mücadele eden kulüpler ve vefakar taraftarlarını yürekten kutluyorum.

Özellikle 6 takımın merkez harici çevre ilçelerden olması sebebiyle ( Vakıfköy, Atıcılar, Fidyekızık ve Bağlarbaşı arası mekik dokudukları için kendilerini tebrik ediyorum.)

Yeni sezonda (İznikspor -Burgazspor maçı kalan) sonrası tüm Bursa kulüplerimize başarılar diler saygılar sunarım.