Derler ya hani “taşı toprağı altın” diye… İstanbul için söyleseler de aslında Bursa’ya ‘cuk’ diye oturuyor. Dağı, denizi ve ovası… Hatta nicesi…

Bursa bir güzel ama bambaşka bir güzel… Bir değer… Türkiye’nin sayılı noktalarından birisi, yarenin bir tanesi…
Önemli bir tanıtım vardı önceki gün… Malumunuz 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için artık ortalık toz duman… Her gün bir aday huzura çıkıyor. Kamuoyu karşısında yapacaklarını ve yapmaları gerektiğini anlatıyor.



Sahne sırası Bursa Büyükşehir Belediye başkanlığı görevini yürüten Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş’daydı. Tam bir görsel şölen yaşandığını söylemeliyim. Alinur Başkan, kusursuz bir şekilde karşıladı misafirlerini…

Basın için ön koltuklar ayrılmış. Basın mensubu dışında kimse oturtulmadı. Çok mantıklı ve yasaldı. Basın toplantısı diye gidiyorsun ancak çoğu zaman yer bulamıyorsun. Umarım basın toplantısı yapacak herkese örnek olur…

Partinin kurmayları, Cumhur İttifakı ortakları, il ve ilçe yöneticileri, belediye başkanları, adaylar bile arka bölümdeki koltuklarda yerlerini almışlar.  

Dersini çok iyi çalışmıştı. Çok soru vardı kafalarda keza verilmesi gereken de çok cevap… Anlatacakları sadece halkı değil muhalefeti de ilgilendiriyordu.


Herkes gözünü Merinos AKKM’ye çevirmişti. Önemli bir sınavdı. Bana sorarsanız, yıldızlı pekiyi ile geçti bu imtihandan Alinur Aktaş… Akıcı ve kararlı bir şekilde anlattı. Önemli projeleri dizdi sırayla
Gözlerinden okunuyordu, hepsi evladı gibiydi. Seçilip bir an önce kolları sıvamak için can atıyordu.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehri daha ileriye taşıyacak yeni dönemdeki vizyonunu ve gerçekleştireceği projelerini ‘Ulaşan Şehir, Dirençli Şehir, Yeşil ve Yaşanabilir Şehir, Üreten Şehir, Yaşayan Şehir ve Yaşatan Şehir’ olmak üzere 6 ana başlık altında anlattı.

 ‘Şimdi dönüşüm zamanı’ sloganıyla şehre dair vizyonun ana başlıklarını paylaşan Aktaş, açılışta, “Şimdi temelini attığımız projelerin meyvelerini toplama zamanı.  Canla başla çalışarak gecemizi gündüzümüze katarak ulaşmak istediğimiz, sürekli hayalini kurduğumuz, yaşlısının, gencinin, kadınının, erkeğinin, çocuğunun güven duyduğu, huzur bulduğu, daha mutlu, daha müreffeh ve daha yaşanabilir bir Bursa için şimdi dönüşüm zamanı” dedi. Türkiye Yüzyılı’nda gerçek belediyecilikle Bursa’yı daha da ileriye taşıyacak olan projelerini ‘Ulaşan Şehir, Dirençli Şehir, Yeşil ve Yaşanabilir Şehir, Üreten Şehir, Yaşayan Şehir ve yaşatan Şehir’ olmak üzere 6 ana başlık altında anlatan Başkan Alinur Aktaş, ilk olarak ‘Ulaşan Şehir’ başlığıyla ulaşım konusuna değindi.
Üniversite-Görükle-Kurtuluş Hattı’nı devreye alacaklarını kaydedip, “2035 yılı Ulaşım Master Planımızda yer alan Çalı-Demirtaş metro hattına önümüzdeki dönemde başlıyoruz. Kuzey güney yönünde ilk olma özelliği taşıyan 22 kilometre uzunluğuyla toplam 16 istasyondan oluşan hattımız, sanayisi ve yoğun nüfusu olan Çalı bölgesinden başlayarak Beşevler-Fatih Sultan Mehmet Bulvarı-Yunuseli üzerinden Bursa Terminali’ne ulaşacak. Yine sanayi ve yoğun nüfus barındıran Demirtaş’a hızlı ve konforlu bir şekilde erişimi sağlayacak” diye konuştu.
Aktaş, gelişen metro hatların kullanılmak üzere 68 adet metro aracını 180 milyon euroya yaklaşık 6 milyar yatırımla şehre kazandıracaklarını anlattı.



Kuzeyde ve güneyde oluşturulan bu iki koridorda inşa edilecek iki tünelle Bursa için bir ilki gerçekleştirmiş olacaklarının altını çizen Başkan Aktaş, kuzey koridorunda yer alan 5,5 km’lik tüpten oluşacak tünelin Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’ndan başlayarak Ata Bulvarı’na direkt çıkacağını belirtip, “En basit tabirle trafik yükümüz yaklaşık 3 kat hafiflemiş olacak. 30-40 senedir konuşulan Güney Çevre Yolu’nun üzerine ilave Kuzey Çevre Yolu da inşallah hayat bulmuş olacak” dedi.
İkinci olarak ‘dirençli şehir’ konusuna değinen Başkan Alinur Aktaş, sağlam yapıları ve kentsel dönüşümüyle dirençli bir Bursa hayal ettiklerini belirtti.  Önümüzdeki dönem Bursa’da 16 bin yeni sosyal konut inşa edilecek ayrıca.

Yeşil projelerle yeni kent parkları da kazandırılacak. 2 farklı ‘KOBİ Organize Sanayi Bölgesi’ de dikkat çekti.  Genç girişimcilere 100 bin TL hibe verilecek. 3 bin 100 seyirci kapasiteli yeni Atatürk Spor Salonu’nu da elden geçirilecek.

Muradına erenleri de unutmayacak Alinur Aktaş, “Yeni evlenecek çiftlerimize düğün salonunu temin ediyoruz. Şayet düğün salonu ihtiyaçları yoksa aynı değerde mobilya veya beyaz eşya konusunda kendilerine destek sağlıyoruz” müjdesini verdi.

Başkan Aktaş ‘Bursa için canla başla’ dedi ve 436 projenin yüzde 85’i tamamladı. Yüzde 13’ü devam ediyor, yüzde 2’lik kısmı planlı şekilde ilerliyor. Ve en önemlisi 173 yeni proje Bursa Büyükşehir tarafından hayata geçirildi.

Yapılanlar yapılacakların net teminatıdır.

Dile kolay 19 yıl 11 ay 5 gün belediye başkanlığı tecrübesi…

Altı’n Şehir Bursa’nın değerini daha da katlamak istiyor Alinur Aktaş… 6 ana başlıkta projelerini görücüye çıkardı. Büyük kesimden olumlu dönüşler geliyor. Son sözü sandık söyleyecek.