Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır bölgelerimizde güvenlik kuşağı adı altında ve genel anlamıyla da Türkiye'ye gelmiş olan Suriyelilerin ülkelerinde gönüllü olarak yerleştirilmesi maksadıyla yapmış olduğu Barış Pınarı Harekatı ile ilgili bazı çevrelerin, ülkelerin savaş suçu işlendiğine dair iddiaları gülünç olmanın yanı sıra çok da komik olduğu inancındayım.  

Operasyonlar çerçevesinde hiçbir zaman sivilleri hedef almayan, sivillerin güvenliği için kılı kırk yaran Türk Silahlı Kuvvetleri, değerli ordumuz maalesef durum böyle olmuş olmasına rağmen çamur at izi kalsın anlayışıyla bazı çevrelerin saldırısına maruz kalmakta. 

Afganistan'da, Irak'ta, Suriye'de şehirlerde, yerleşim bölgelerinde insanların haricinde binaları dahi yok eden, taş üstünde taş bırakmayan, hatta ve hatta ağaçları bile yok ederek bir moloz yığını haline getirenler şimdi kalkmışlar ordumuzun yapmış olduğu bu operasyonlarla ilgili asılsız ithamlarda bulunuyorlar. 

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarında güvenli hale getirilen Cerablus, El Bab ve Afrin'e baktığınızda aslında ne demek istediğimi anlayacaksınız. 

Hayatın gayet normal bir şekilde devam ettiğini, insanların gündelik hayatlarını sürdürdüğünü, binaların ve yapıların yani kent dokularının gayet güzel olduğunu görebilirsiniz. 

Aynı şekilde bu en son yapılmış olan Barış Pınarı Harekatı da hakeza öyle, geçtiğimiz günlerde gelen görüntülerde Kızılay'ımızın hem Resulayn’da hem de Tel-Abyad'da yerel halkın hizmetinde olduğu, sağlık hizmetleri verildiği ve gıda yardımlarının yapıldığını görmekteyiz.

İnsan kendine sormaktan edemiyor, durum böyle olmasına rağmen bu çevrelerin savaş suçu ile ilgili bağrışmalarını ve bir şeyler çıkarma çabaları çok ilginç. 
Tek fikrim ileride olabilecek operasyonların devamının önüne geçmek, set çekmek maksadıyla girişimler olabileceği ve şimdiden böyle gelecekte yapılabilecek operasyonların devamını engelleme olabilir diye düşünüyorum. 

Yoksa hiçbir şekilde siviller üzerinde herhangi bir etkisi olmayan bir operasyonla ilgili savaş suçu ithamında bulunmak resmen aldatmaca.