YEMEK

İftara bugüne ne pişirsem? (31 Mart 2023)

Kremalı sebze çorbası tarifi

  • 1/2 adet havuç(minik doğranmış)

  • 1/2 adet kabak(minik doğranmış)

  • 1/2 adet kapya biber (minik doğranmış)

  • 1 adet yeşil biber(minik doğranmış)

  • 1 adet küçük boy soğan(minik doğranmış)

  • 4-5 adet mantar(orta irilikte doğranmış)

  • 1/2su bardağıbezelye(haşlanmış ya da konserve

  • 2yemek kaşığısıvı yağ

  • 1yemek kaşığıtereyağı

  • 1,5yemek kaşığı (tepeleme)un

  • 7su bardağısu(arzuya göre et ya da tavuk da olur)

  • 2çay kaşığıtuz

  • 1/2çay kaşığıkarabiber

  • 1 kutu sıvı krema

Islama tarifi

  • 500 gramkuru yufka

  • 1,5litre tavuk suyu

  • 200 gram eritilmiş tereyağı

  • 600 gramhaşlanmış tavuk(didiklenmiş)

  • 70 gram toz ceviz içi

Islama Tarifi Nasıl Yapılır?

Bulgurlu Cacık tarifi

  • Bütün tavuğu haşlayın ve suyunu bir kenara süzün.

  • Pişen tavuğu didikleyin.

  • Yuvarlak bir fırın tepsisine 1 kepçe tavuk suyu ekleyin ve üzerine irili ufaklı parçalar halinde kuru yufkaları dizin. Tepsinin orta kısmını boş bırakın.

  • Dizdiğiniz kuru yufkaların üzerine bir kepçe daha tavuk suyu koyduktan sonra eritilmiş tereyağını tüm yufkaların üzerine gezdirin.

  • Haşlanmış ve didiklenmiş tavuk parçalarını yufkaların üzerine dizdikten sonra toz cevizi de gezdirin.

  • Aynı işlemi üç kere daha uygulayın.

  • Geriye kalan haşlanmış, didiklenmiş tavukları tepsinin ortasındaki boş kısmına yerleştirin.

  • Son olarak toz cevizi üzerine serpiştirdikten sonra, 180 derecede 15 dakika fırınlayın ve sıcak servis  edin.

  • 1,5su bardağısarımsaklı yoğurt

  • 3yemek kaşığıince bulgur

  • 2adetsalatalık

  • 1çay kaşığıtuz

  • 1çay kaşığıkuru nane

  • 3yemek kaşığıceviz(kavrulmuş)

  • 1avuçtaze nane yaprağı(ince kıyılmış)