YEMEK

İftar menüsünde 24. gün

Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken, lezzetli iftar sofralarınıza yakışır tariflerimiz var! İşte İftar menüsünde 24. güne özel tariflerimiz...

Fırınlanmış domates çorbası

Malzemeler (4 kişilik)

  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 250 g kiraz domates
  • Kekik
  • Acı paprika biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağ

Fırınlanmış domates çorbası yapılışı

Kiraz domatesler yıkanır ve ortadan 2’ye bölünür. Yağlanmış tepsiye kesik tarafları üstte kalacak şekilde dizilip, üzerlerine tuz, kekik, acı paprika biberi, karabiber ve zeytinyağı konarak 200°C fırında közlenir. Bu sırada tereyağı eritilir ve içinde un kavrulur, su eklenir ve kaynaması beklenir. Buna domates püresi de katıldıktan sonra bir taşım kaynatılır ki çiğ un kokusu kalmasın, tuzu eklenir, altı kapatılır. Hazırlanmış olan bu temel domates çorbasına fırınlanmış domatesler de eklendikten sonra el blenderi ile pürüzsüz bir hal alana kadar çekilir. Yanında kızarmış ekmek parçaları veya etimek ile servis edilir.

Tarçın paneli fırınlanmış levrek

Malzemeler:

  • 400 gr. levrek fileto (veya dondurulmuş)
  • 4 dilim tost ekmeği
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • Toz tarçın
  • Sızma zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı:

Yemeği hazırlamadan önce, eğer dondurulmuş balık kullanacaksanız balığı buzluktan çıkartıp çözülmeye bırakın. Bir tutam rendelenmiş limon kabuğu ve tost ekmeğini blender’de çekip bir tutam toz tarçın ile tatlandırın. Levrek filetolarını hazırladığınız tarçınlı pane harcına bulayın. Balıkları yağlanmış fırın tepsisine ya da yağlanmış fırın kabına dizip üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra bir tutam tuz serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk. pişirin. Tarçın paneli levreği fırından çıkarttıktan sonra rendelenmiş limon kabuğu ile servis yapın.

Domatesli patates salatası

Malzemeler:

  • 3 orta boy patates
  • 2 orta boy domates
  • 1 tatlı soğan
  • 2 çorba kasığı kapari
  • Siyah zeytin
  • Taze kekik
  • Sızma zeytinyağı
  • Sirke
  • Tuz

Yapılışı:

Patatesler iyice yikanır ve hafif diri kalacak şekilde kabuklarıyla haşlanır. Soğumaya bırakılır ve soyulduktan sonra yarım cm yüksekliğinde halka halka doğranır. Soğan soyulur ve halka halka doğranır. Tatlı soğan olacağı için tuzla ezmek gerekmiyor, gevrek bırakılır. Domatesler yıkandıktan sonra kabukları soyulup yarım daire şeklinde kesilir. Bütün malzemeler karıştırılır sos, tuz ve kekik konduktan sonra servis edilir.

Vişneli Islak Brownie Tarifi 

  • 200grambitter çikolata

  • 1su bardağıtoz şeker

  • 6yemek kaşığıtereyağı

  • 2adetyumurta

  • 1su bardağıvişne (çekirdekleri çıkartılmış)

  • 7yemek kaşığıun

  • 1paketvanilin

  • Vişneli Islak Brownie Tarifinin Püf Noktası

    25 dk dan itibaren kürdan testi yapın derim ne kadar ıslak olmasını isteğinize bağlı. Ama 35 dk dan fazla pişirmeyin çok kurur. Buzdolabında saklarsanız başka bir tatlı, oda sıcaklığında tutarsanız başka bir tatlı oluyor bu arada bu tarifim. Afiyet olsun 

    Vişneli Islak Brownie Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını ve çikolatayı benmari usulü eritin. Her iki malzeme eridiğinde şeker ve vanilin ekleyip çırpın. Benmariden alın hafif soğutup oda sıcaklığındaki 2 yumurtayı teker teker ekleyın ve karıştırın.

  • Un ekleyip karıştırın. Son olarak vişne ilave edin(aynı zamanda frambuaz da yakışır, dilerseniz vişne yerine onu da ekleyebilirsiniz)

  • Pişirme kalıbı olarak ben 23×23 cm olan kare bir kalıp kullanıyorum. 180 derece sıcak fırında 30 dakika pişirin.

  • Çıkarıp oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. Ilıdıktan sonra dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!