Geçtiğimiz hafta sonuna doğru Amerikan kongresinde yaşananları gördüğümde insanın aklına eski zamanlarda Ortadoğu'da olsun, Güney Amerika'da olsun, dünyanın dört bir yanında olsun darbelerle indirmeye çalıştıkları halkından almış olduğu büyük desteklere rağmen Amerikan çıkarlarına karşı geldikleri için sürgüne gönderilen, indirilmeye çalışılan devlet başkanları gözümün önünden film şeridi gibi geçti. 


Tabii burada bizim çok eskiden bugünlere uzanan atasözlerimiz de aklımdan geçmedi değil. 
Ne ekersen onu biçersin” aklıma gelenlerin en kibarı. 
Durum böyleyken daha birkaç hafta önce Amerika'dan demokrasi dilenenler de aklımdan geçmedi değil. 
 

Üstün para gücüne güvenerek kendi çıkarları için bütün dünyada hoyratça davranan Amerika, söz konusu kendi ülkesi olduğunda nasıl davrandığını canlı yayınlarda bütün dünya izledi. 


                  ****


2021 yılı ile ilgili reformları önceliğine alacağını açıklamasına rağmen gerekli desteği ve ilgiyi muhalefet partilerinden göremeyen Recep Tayyip Erdoğan durum böyle olmasına rağmen reformlara hızlı girmek maksadıyla düğmeye basmış durumda.


Ekonomideki yeni yapılanmayla son 2 aydır yaşanılan güzel gelişmelere yapılacak reform çalışmaları ile birlikte damga vurmak isteyen Sayın cumhurbaşkanına toplumun her kesiminin destek vermesi lazım diye düşünüyorum. 


Bütün dünyadaki pandemi sürecinde birçok dev ekonomilerin bile sıkıntı yaşadığı bu süreçte en az hasarla bu süreci atlatmak, kalıcı hasar almamak ülke ekonomisi adına çok önemli. 
Son 1 yılda ihtiyaç sahiplerine olsun, ekonomik gidişattan etkilenen şirketlere yapılan desteklerde olsun, küçük esnaflara verilen kredi ve karşılıksız hibe konusunda olsun elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan bu sıkıntılı sürecin sonunda yeni yılı başta adalet olmak üzere birçok konuda reform  yapma niyetinde olan bir hükümete  yardımcı olmamayı, hatta engel olma çabasını kesinlikle bu toplum bir kenara not eder bu unutulmamalı!