YEMEK

Hazırları aratmayan içli köfte tarifi

İçli köfte tarifi en çok aranan ara sıcak çeşitlerinden biri. Köftelik bulgurla yapılan içli köftenin harcından dış hamuruna ve sosuna kadar 3 yapım aşaması bulunuyor. Sizlere Şef Rafet İnce'nin içli köfte tarifini derledik. İşte birebir tutan en kolay içli köfte tarifi…

İçli köfte hem lezzet hem de görüntü olarak iştah kabartan ara sıcak çeşitlerinden biri. Peki, çoğunun içli köfte tarifi neden tutmuyor?

Şef Rafet İnce'nin içli köfte tarifiyle tutturmamanız imkânsız. İçli köftenin püf noktası harcı biraz dinlendirmek ve kızartırken kızgın yağda kızartmak. İşte hazırları aratmayan içli köfte tarifi ve malzemeleri...

İÇLİ KÖFTE MALZEMELER

İç harcı için:

250 gram dana kıyma

1 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı ceviz içi

4 dal taze nane

4 dal maydanoz

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı kimyon

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Dış hamuru için:

2 su bardağı ince köftelik bulgur

1 su bardağı irmik

2,5 su bardağı su

3 yemek kaşığı un

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı domates salçası

Tuz

Su

Kızartmak için:

1 su bardağı sıvı yağ

Yeşil yağ için:

10 dal maydanoz

5 yemek kaşığı zeytinyağı

İÇLİ KÖFTE TARİFİ

1. İçli köftenin iç harcının yapılışı

Tavaya zeytinyağı ilave ettikten sonra kıymamızı atıp kavuruyoruz. İnce şekilde doğradığımız soğanları kıymaya ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Tereyağı, pul biber, kırmızı toz biber, tuz, karabiber, ince ince doğranmış ceviz ve maydanozu da ilave edip karıştırıyoruz.

2. İçli köftenin hamurunun yapılışı

Kabımıza bulgur ve irmiği ilave edip karıştırıyoruz. Üzerine ılık su ekledikten sonra bir daha karıştırıp kabımızı streçliyoruz ve 5 dakika bekletiyoruz. Bulgura; un, salça, yumurta, tuz ilave edip yoğuruyoruz. Elimizi ıslatıp hamura şeklini veriyoruz. Hamurun içini hazırladığımız kıymalı harçla doldurup ve kapatıyoruz. İçli köfteleri bol yağda kızartıyoruz.

3. Sarımsaklı yoğurt için:

İnce bir şekilde ezdiğimiz sarımsağı süzme yoğurt, tuz ve zeytinyağıyla karıştırdıktan sonra sıkma torbasına alıyoruz.

4. Yeşil yağ için:

Blendera maydanoz, tuz ve zeytinyağını koyup çektikten sonra süzgeç yardımıyla yağını çıkartıyoruz.

İçli köfteyi, sarımsaklı yoğurdu ve yeşil yağı tabaklayarak üzerine toz fıstığımızı ekliyoruz.