Pandemi dolayısıyla bir kaç keredir ertelenen Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanlığı seçimi görünen o ki son dakikada ekstra bir durum yaşanmadığı, karar alınmadığı  takdirde 1 Aralık’ta gerçekleşecek.

Daha önceden  birçok kereler adını duyduğum  birkaç ay önce  Güneybudaklar Mahallesi ziyaretim esnasında yakından tanıdığım  Güneybudaklar’a getirmiş olduğu hizmetleri yerinde incelediğim Güneybudaklar Mahallesi muhtarı ve Osmangazi Muhtarlar Derneği başkan adayı Ali Öztürk  verdiği vaatleri yerine getirmesi durumunda ülkemizin en büyük ilçelerinden olan Osmangazi'deki muhtarlar gerçekten büyük bir kazanım elde etmiş olacaklar gibi duruyor.

Güneybudaklar’ı neredeyse baştan aşağıya yenileyen,  yıkılmaya yüz tutmuş eski okulu  restore ettirerek kullanıma sunan, çocuk parkı, camisi ile Mahalle içi yollarının yanı sıra birçok hattan arazilere de ulaşımı sağlayan normal otomobillerle dahi ulaşım imkanı sunması bizleri hayretler içerisinde bırakmıştı ziyaretimiz esnasında. Osmangazi’de  bulunan muhtarların saygınlığını arttırması  bunun yansıması olarak elbette Bursa'daki diğer bütün ilçelerdeki muhtarların bile kazanımı olacaktır diye düşünüyorum. Ali Öztürk'ün en büyük vaatlerinden biri ise  muhtarlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarında, belediyelerde resmi dairelerde hak ettiği saygınlığa kavuşması ve sorunlarının çözümü ile ilgili durumların sıkı takipçisi olacağını açıklaması bunun yanı sıra bu söyledikleri ile ilgili olumsuzluklar yaşanması,gerçekleşmemesi  durumunda kesinlikle görev süresinin sonuna kadar beklemeden koltuktan ayrılması yönündeki açıklaması da ayrıca çok görünen bir durum değil ülkemizde.

Bilindiği üzere ülkemizin en dinamik kurumları olduğuna inandığımız STK’ların ve elbette bu STK’'ların en başında gelen derneklerin saygın yapıya ulaşması demokrasimiz açısından da çok önemli. Ali muhtarla birlikte mevcut yönetimde de  görev almış olan Burhan Mandacı muhtarda aday  ve kongre öncesi kendisini  daha avantajlı kılmak için girişimlerde bulunması çok olağan.

Bizlerde öncelikle bu seçimin kongrenin hayırlara vesile olmasını dilemek istiyoruz. Her şeyin daha güzel daha mutlu bir Osmangazi ve elbette  Bursa için olduğunu unutmamalıyız.