İsmail Hoca ve ekibiyle sil baştan yeniden lige odaklanan Bursaspor, iç sahadaki Düzcespor beraberliğinden sonra, deplasmanda Menemenspor'u, hazırlanış ve bitiriliş itibarıyla defalarca izlenmesi gereken akılcı ve çalışılmış bir golle 1-0 yenerek,kelimenin tam anlamıyla şeytanın bacağını kırdı.
12 maçta düşük bir performans gösteren yeşil-beyazlı takım,3 galibiyet,3 beraberlik ve 6 yenilgiyle 12 puan toplarken, sıralamada 15’inci sıraya gerilemişti.

Yeniden ayağa kalkmak, üst sıralara yükselmek adına, Menemenspor maçı önemli bir virajdı. Bursaspor bu önemli maçı akılcı ve sabırlı bir oyunla kazanarak, moral buldu ve özgüven tazeledi.

***

Maça etkili başlayan Bursaspor'da,, henüz maçın başında Enver Cenk’in orta sahadan kullandığı serbest atıştan kaleye gönderdiği top üst direkten dönerken, sonraki pozisyonda Mustafa'nın ceza sahası içinden sert şutunu ise, Menemen kalecisi önledi.

Menemenspor'un üstün göründüğü, dönen topları alıp, atak tazelediği süreçte, Canberk kalesinde güven veren bir performans gösterdi. Forvette ise, Abdülkadir'in tatlı-sert markajından kurtulamayan Enver Cenk Şahin etkili olmakta zorlandı.

İkinci yarıda Menemenspor'un geliştirdiği iki ciddi atakta, önce Muhammed'in şutunu, ardından karşı  karşıya kaldığı pozisyonda Ali'nin vuruş açısını kapatan Canberk, alkışları hak eden isimdi.

Maçın 86.dakikası oynanırken, sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında, Emre Tepegöz’ün pasıyla hareketlenen Hamza Baran Arıkan'ın yerden altıpasa kestiği topa atak yapan Ozan İsmail Koç, klas bir vuruşla topu ağlara gönderip, takımına deplasmanda 3 altın puan kazandıran golü kaydetti.

Golün sevincini paylaşmak için kalesinde 100 metre depar atıp gelen ve rakip kale önünde arkadaşlarıyla sarmaş dolaş olan kaleci Canberk ve yeşil-beyazlı futbolcular, takımdaşlık adına güzel görüntüler oluşturdu.

Maçın kalan bölümünde Menemenspor ataklarına yerinde müdahalelerle karşılık veren Bursaspor, nihayet üzücü haftaları geride bırakıp aldığı 3 puanla moral ve özgüven kazandı.