Bursa ve merkez ilçelerinden Görükle’ye gitmek tam bir çile. Özel araçla 15 dakikada gidilecek mesafe toplu taşımalarla neredeyse 1 buçuk saati buluyor.

Örneğin Çekirge’den Görükle’nin yerleşkesinde ikamet eden bir dostunuzu ziyaret edeceksiniz.

Otobüse bindikten sonra, hengameli bir yolculuk sonrası yurtlar bölgesinde ya da Üniversite Metro İstasyonu’nda inmeniz lazım. Oradan da minibüsler ya da otobüsler aracılığıyla yerleşkeye ancak gidebiliyorsunuz. Minibüsler de her yere gitmiyor bu arada!

Otobüs dediğim de sadece 3 hat var yerleşkeye gidebilmek için...

Görükle’de sadece öğrenciler yok malum… Oranın yerlileri ve daha sonradan o bölgeye göçmüş insanların varlığını unutmamak lazım(!)

Metrodan ya da otobüsten indikten sonra uzun süre yerleşkeye gitmek için beklemek gerçekten zulüm gibi!

Görükle merkeze aktarmalı olarak gitmemeli artık insanlar…

Yetkililerin bu sıkıntıya çözüm bulması lazım!..

Çünkü vatandan durumdan hiç ama hiç memnun değilim.

Bu konuyu özetlemek adına Görükle’de yaşayan bir vatandaşın şu cümleleriyle yazımı sonlandırmak istiyorum: “70 yaşındayım ve 8 senedir Görükle’de yaşıyorum. Ev aldık geldik. Araba alma şansım da yok. Beşevler’de çalışıyorum borçlarım olduğu için. Aktarmalı olarak evime gitmekten kalbim çok yoruldu ki 2 yıl önce anjiyo oldum. Araçların doluluğu büyük dert gerçekten. Biz evimize artık aktarmasız gitmek istiyoruz. Allah rızası için yöneticilerimiz bu konuyu çözüme kavuştursun.”