İlçe kongreleri tamamlanan CHP'de İl kongrelerine devam ediliyor.

Genel seçimlerde alınan sonuca bayrak açan değişimciler Kurultay öncesi delege bazında üstünlük kurma gayreti içinde.

Değişimcilerin başını çeken İmamoğlu mevcut genel başkan Kılıçdaroğlu'na üstün gelemeyeceğini erken anladı ve geri adım attı İstanbul için mücadele edeceğini söyleyerek.

Kendi yerine de kurban olarak Özgür Özel'i ileri sürdü.

Neden "kurban" tabirini kullandığımızı ilerleyen süreçte hep beraber göreceğiz.

İmamoğlu'nun gazına gelip kendini ortaya atan Özgür Özel siyasi hayatının sadece CHP'de değil tamamen biteceğini nasıl farkına varamaz hayret!

Genel başkanlık yarışında ona destek vereceğini söyleyen İmamoğlu bunu yapmayacağını,sadece destek veriyor gibi davranacağını da göreceğiz.

Bunun nedenlerini olaylar yaşanınca ayrıca tekrar yazarız. Şimdi gelelim başlıktaki sorumuzun cevabına.

Kurultayın ne zaman yapılacağı tartışılıyor medyada. Kimileri yerel seçimlerden sonra yapılır diyor, kimileri seçimlerden önce Kasım ayında yapılır diyor.

İki taraf da kendilerine göre bir takım gerekçeler ileri sürüyor. Ancak biz kurultayın zamanı artık belli olduğunu söylüyoruz.

Kurultay yerel seçimlerden önce yapılır. Zira bugüne kadar yapılan kongrelerde Kılıçdaroğlu çok rahat delege üstünlüğünü ele geçireceği belli olmaya başladı.

Şayet bu konuda sıkıntı yaşanacak gibi bir tablo ortaya çıksaydı kongre yerel seçimler sonrasına bırakılırdı.

Kurultay yerel seçimlerden önce yapılır ve Kılıçdaroğlu kazanır.

Merak edilen konu sadece ne kadar farkla kazanacağı olur.Orada değişimcilere fark atıldığı takdirde Kılıçdaroğlu onlara karşı rövanşist hamleler yapacağı şüphe götürmez bir gerçek .

Hatta öyle ki İmamoğlu'nun yerinde olsak İstanbul'a kesin aday gösterileceğim konusunda o kadar emin olmazdım.İmamoğlu da kendini gereğinden fazla vazgeçilmez görüyor.Oysa 2019 seçimlerini kazanan kendisi değildir. İstanbul seçimlerini kazanan iktidar karşıtı seçmendi, ki kendisini tanıyan bilen yoktu aday gösterildiğinde.

Burada iktidarın da Kılıçdaroğlu'na desteği söz konusu olacaktır. Onu CHP'lilerin önünde mağdur durumuna düşürüp ona desteği arttırmak için soruşturma veya dava açılır, ki önceki gün böyle bir soruşturma yapılacağı haberi düştü medyaya.

İktidar için muhalefetin başında tanıdıkları, bildikleri Kılıçdaroğlu'nun kalması çok daha tercih edilen bir seçenek. CHP'nin başına gelerek nasıl bir ivme kazandıracağı belli olmayan birinin yerine 12 defa mağlup ettikleri Kılıçdaroğlu'nun kalmasını tercih eder iktidar.

Bundan dolayı ona her türlü dolayı destek verilir Kurultay sürecinde.Ancak Kılıçdaroğlu'nun kazanması için böyle bir desteğe gerek kalmayacak.

Değişimcilerin iddia ettikleri gibi motivasyon sıkıntısı da olmayacak CHP seçmeninde

Zira seçmende motivasyonu sağlayan ne genel seçimlerde alınan sonuçlar,ne verilen 39 milletvekili, ne İYİ parti'nin tavrı, ne de başka bir şey. Muhalefet seçmenin en önemli motivasyon kaynağı bizzat iktidarın kendisidir.

Yani değişimcilerin iddia ettiği gibi genel seçimlerde alınan sonucun seçmen üzerinde moral bozukluğuna sebep olduğu ve bundan dolayı değişim olmadığı sürece seçimlere katılımın düşük olacağı iddiaları gerçeği yansıtmıyor.

Seçmenin iktidar karşıtı dürtüsü değişimcilerin ileri sürdükleri tezlerin kat be kat üzerindedir. Bundan dolayı seçime katılım konusunda bir sıkıntı yaşanmaz.

Sonuç olarak yerel seçimler sürecinde CHP kanadında her türlü sürpriz yaşanır tek şey hariç.

Her şey olur ama değişim olmaz.