Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve hanımı, BUSMEK’in Merinos Kurs Merkezi’nde eğitim gören kursiyer ve eğitmenlerle dün bir araya geldi.

Başkan Alinur Aktaş, derslikleri tek tek ziyaret ederken, her bir öğrenci ve eğitmenle özel olarak ilgilendi. Aktaş, öneri ve memnuniyetleri dinleyip, notlar aldı.
Bursa için gecesini gündüzüne katan sloganında dediği gibi ‘Canla Başla Çalışan’ Alinur Aktaş, BUSMEK kurs merkezlerini ‘adeta halk üniversitesi’ olarak tanımladı. Gözlemlerimiz bu ifadenin doğruluğunu kanıtlar nitelikteydi.
Özellikle seçildiğini düşündüğüm bu ‘halk üniversitesi’ ifadesi neden kullanıldı?
Şöyle ki, BUSMEK, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 2006 yılından beri hizmet veren bir eğitim kurumu. Hobi olarak başlayan faaliyet, birçok kişi iş ve aş kapısı açtı. Dile kolay, tam 16 yıl. Pek çok ‘köklü’ eğitim kurumundan daha uzun süredir faaliyet sürdürüyor.

BUSMEK’te her yıl yaklaşık 30 bin kursiyer ücretsiz sanat ve meslek eğitimi alıyor. Bunun hobi olarak sürdürenler olduğu kadar kendine meslek haline getirip ekmek kapısına dönüştüren nice insan da çıkmış durumda. Aktaş’a ve Büyükşehir’e her gün dua ediyorlar.

Sanat ve mesleki eğitimin yanı sıra üniversite adayları da unutulmuyor. Dar gelirli ya da imkansızlıklarla mücadele edenler ayrımı yapılmaksızın 5 kurs merkezinde de üniversitelere hazırlanan gençler için YKS eğitimleri gerçekleştiriliyor. 2018-2019 eğitim döneminde başlayan hizmet her geçen yıl büyüyerek devam ediyor. YKS’ye yönelik eğitim veren BUSMEK Kurs Merkezleri’nin sayıları artıyor. Zamanında maddi imkansızlıklardan dolayı gidemediğim için bunun önemini de en iyi bilenlerden birisiyim. Değerli gençler bu eğitimin kıymetini bilmelidir.

mehmetcetinkaya-2

Eğitimin yanında sağlıklı yaşamı desteklemek için de diyetisyen danışma hizmeti veriliyor. Günümüzün en önemli problemleri arasında yer alan obeziteye karşı açılan savaşta Büyükşehir Belediyesi de önemli bir rol oynuyor.

BUSMEK Merinos Kurs Merkezi’nde 4 farklı alanda tam 21 grupla 16 ayrı branşta eğitim hizmeti veriliyor. Kursiyerler sadece bilgi sahibi olmakla kalmıyor aynı zamanda tecrübeler edinerek, ekonomiye katkı sağlayacak çalışmalara imza atıyor. İçlerindeki girişimcilik ruhunu canlandıran Büyükşehir bu alanda da öncü rol oynuyor.

Deneyimli BUSMEK eğitmenlerinden aldığınız kursun sonunda yeni bir iş, yeni bir sanat, yeni bir meslek sahibi olabiliyorsunuz.

Sosyal belediyecilik anlayışını benimseyen Büyükşehir Belediyesi vatandaşların her anında yanlarında olmak için BUSMEK dahil ilgili tüm birimleriyle adeta teyakkuza geçmiş durumda. Özellikle engelli dostu çalışmalarıyla onlara kaybolan yaşam sevincini yaşatmalarının yanı sıra özel bireylerle de özellikli çalışmalar ve projeler yaparak toplum bilinci farkındalığını geliştiriyor.

Günümüzde apartman-plaza üniversitesi olarak tanımlanan kurumların pek çoğundan çok daha fazla öğrencisi, branşı ve en önemlisi kaliteli yani nitelikli liyakat sahibi eğitim kadrosu bulunuyor BUSMEK’lerin.

BUSMEK bir eğitim kurumundan daha fazlasıdır. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın dediği gibi ‘halk üniversitesi’nin tam karşılığıdır!