Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yayla çorbası tarifi, biber dolması tarifi, nohut salatası tarifi, profiterol tarifi var.

YAYLA ÇORBASI TARİFİ

YAYLA ÇORBASI TARİFİ 

Yayla çorbası malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 7 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Nane

YAYLA ÇORBASI YAPILIŞI

  • Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
  • Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, nane ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.
  • Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.
  • Kaynayana kadar karıştırılır.
  • Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dakika kaynatılır.
  • Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.
  • Çorba piştikten sonra altı kapatılır ve sıcak servis edilir.

BİBER DOLMASI TARİFİ

BİBER DOLMASI TARİFİ 

Biber dolma malzemeler

  • 15-16 adet orta boy dolmalık biber
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 150 gram kıyma
  • 2 adet domates
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Dolmaların ağız kısmını kapatmak için:

  • 1 adet domates

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıcak su

BİBER DOLMASI YAPILIŞI

  • Biberlerin kapakları çıkartılarak içleri boşaltılır.
  • Yıkanır ve suyu süzülmesi için süzgece alınır.
  • İç harcını ben pişirerek yapıyorum, dilerseniz çiğden tüm malzemeleri karıştırarak da yapabilirsiniz.
  • Tencereye sıvı yağ alınarak küçük küçük doğranmış soğan hafif kavrulur.
  • Üzerine kıyma ilave edilerek suyunu salıp rengi dönene kadar kavrulmaya devam edilir.
  • Kabuklarını soyduğumuz küçük doğradığımız domatesler eklenir ve 3-4 dakika kavrulur.
  • Salça, pul biber, karabiber, tuz ilave edilerek karıştırılır.
  • Son olarak yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinç ile kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır, bekletmeden ocaktan alınır.
  • Biberlerin içleri doldurularak üzerlerine domates ile kapak yapılır ve tencereye dizilir.
  • Sos için salça sıcak su ile çözdürülür.
  • Dolmaların üzerlerinden gezdirerek tencereye dökülür.
  • Dolmaların yarısını geçecek kadar sıcak su ilave edilerek kapağı kapatılır ve orta ateşteki ocağa alınır.
  • Biberler ve pirinçler pişene kadar pişirilir.

NOHUT SALATASI TARİFİ

NOHUT SALATASI TARİFİ 

Nohut salatası malzemeler

Dünyanın en iyi keçi peynirleri sıralandı, tulum peyniri listeye girdi Dünyanın en iyi keçi peynirleri sıralandı, tulum peyniri listeye girdi
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 200 gram konserve mısır
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz

NOHUT SALATASI YAPILIŞI

  • Kırmızı biber ve soğan küçük küçük doğranır.
  • Maydanoz ve dereotu ince ince kesilir.
  • Derince bir kaba malzemeler alınır.
  • Limon suyu, zeytinyağı ve tuz eklenerek salata karıştırılır, servis tabağına alınır.

İpucu

  • Nohutları 1 gece öncesinden ıslatırsanız ertesi gün kolay bir şekilde haşlarsınız.
  • Nohut salatanıza isteğe bağlı olarak nar ekşisi ilave edebilir, malzemeleri damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.

PROFİTEROL TARİFİ

PROFİTEROL TARİFİ 

 

Profiterol malzemeler

Profiterol hamuru için:

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 3 adet büyük yumurta
  • 1/ 2 paket margarin

Profiterol kreması için:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 500 ml. süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet yumurta
  • 1.5 çay bardağı toz şeker

Çikolata sosu için:

  • 200 gram krema
  • 220 gram bitter çikolata

PROFİTEROL YAPILIŞI

  • Profiterol kreması için; Sos tenceresine 1.5 çay bardağı toz şeker ve 2.5 su bardağı sütü ekleyin.
  • Ardından 1 adet yumurta ve 3 yemek kaşığı unu ekleyerek orta ateşte pişirin.
  • Koyulaşan profiterol kremasına, 1 paket vanilin ekleyin ve tekrar karıştırın.
  • Profiterol kremasını ocaktan alarak oda sıcaklığında soğutun.
  • Krema soğuduğunda sıkma poşetine alarak 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Profiterol hamuru için; 125 gram margarini ve 1 su bardağı suyu tencerede kaynatın.
  • Üzerine 1 su bardağı un ekleyerek topaklanmaması için karıştırın.
  • Hamur toparlandığında ocaktan alın ve oda sıcaklığında yaklaşık 15 dakika dinlendirin.
  • Hamura 3 adet yumurtayı tek tek ekleyerek yedirin.
  • Hamur yumurtalarla tamamen özdeşleştiğinde, 15 dakika daha dinlendirin.
  • Hamurdan 1 tatlı kaşığı kadar alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Aralarında boşluk bırakın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında profiterol hamurunu 40 dakika pişirin.
  • Profiterol hamurları piştiğinde, 10 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Profiterol hamurunun alt kısımlarında bıçakla küçük delikler açın.
  • Bu delikten, hazırladığınız profiterol kremasını sıkarak içini doldurun.
  • Çikolata sosu için; Bitter çikolatayı kırarak küçük parçalara ayırın.
  • Küçük sos tenceresinde krema ve bitter çikolatayı eriyene kadar karıştırın.
  • İçini doldurduğunuz profiterolleri üst üste dizin.
  • Hazırladığınız çikolata sosunu profiterollerin üzerinde gezdirin.