Eğri oturup, doğru konuşalım.
Akademi maçlarında oynaması gereken çocukların yer aldığı bu takımı, geçmişin Türkiye Kupası, Süper Lig Şampiyonu, Avrupa kupalarında fırtına gibi esen Bursaspor'u ile kıyaslamaktan, 2.ligi/bu ligin takımlarını küçümsemekten vazgeçelim.
Gerçeği kabul edelim, biz bu ligin sıra takımıyız.
Bu tecrübesiz, yetersiz kadroyla bu ligde tutunabilmeyi başarı saymalıyız.

***

Deplasmanda alınan Menemen maçı sonrası iç sahada kaybedilen karşılaşmada, Ispartaspor 32'nin hak edilmiş bir galibiyet aldığının altını çizelim, öncelikle...
Önceki maçlara da baktığımızda, takımdaki en başarılı isim olarak kaleci Canberk'i görüyorsak, rakiplerimizin kalemizin önünde cirit attıkları rahatça anlaşılıyor.
Her şeyden önce, topa sahip olarak, pas yaparak, sahaya yayılarak, top gezdirerek, rakibi yoracak bir futbol oynamayı beceremiyoruz.
Isparta 32 Spor takımı attığı iki golün yanı sıra geliştirdiği organize ataklar ve direklerden dönen toplar ile maçı erken de koparabilirdi.
Bursaspor açısından baktığımızda ise, ilk 45’te geçiş oyununda rakip eksik yakalanmışken, üst üste iki kez top kullanan İsmail Ozan’ın topu Enver Cenk’e geçirememesi, maçın kırılma anlarıydı, diyebiliriz.
Yine ilk yarıda serbest atıştan kaleyi yoklayan Enver Cenk Şahin’in ikinci yarıda Ömer Turan’ın getirdiği topu altı pastan dışarı atması ve Melih’in sol çaprazdan şutunu kaleci Furkan'ın önlemesi, saman alevi tarzındaki ataklardı.
46’da Berke Demircan'ın golüyle öne geçen Isparta 32 Spor’un özellikle Hüseyin ile sağ kanattan geliştirdiği ataklarda, 80'li dakikalarda Erdem ve Serhan'ın yakın mesafeden şutlarını Canberk inanılmaz karşıladı.
90+da ceza sahası içinde oluşan karambolde, gol için öne çıkan Furkan Emre beraberlik golünü kaydederken, uzatmaların son anlarında bir türlü kontrol edilemeyen Hüseyin’in pasıyla ceza sahasına giren Erdem Seçkin’in şutunda Canberk'ten seken top ağlara gitti ve karşılaşmadan 2-1 yenik ayrılan Bursaspor kendi sahasında taraftarını üzen bir sonuca daha imza attı.

***
TFF’nin A Mili Takımın Anadolu'yu gezme projesi kapsamında, Mart 2023'deki Hırvatistan maçının futbol kenti Bursa'da oynanması kararı alması sevindiriciydi. Yönetimin TFF nezdinde girişimlerde bulunarak, bu süreci stadın eksikliklerinin giderilmesi için bir fırsat olarak değerlendirmesi gerektiğini vurgulayarak, Bursalı futbolseverlerin milli maç için hazırlayacakları tribün şovunu merakla beklediğimizi ifade edelim.