Beş maçlık bir periyotun ardından, kendi sahasında konuk ettiği İnegölspor'u zorlanmasına rağmen,2-1 yenmeyi başaran Bursaspor, alt sıralardan çıkışa geçmek adına derin bir nefes aldı.

Tribünde yer alan İnegölspor taraftarının maçla hiç bir ilgisi olmamasına rağmen, BJK tezahüratı ile idari yönden bağlı olunan Bursa'ya yönelik küfürleri anlamak mümkün değil açıkçası...

Önceki yılları hatırlarsak, Bursaspor'un; alt liglerde yıllarca kenti ve ilçeyi, bütçe imkânları doğrultusunda başarıyla temsil eden İnegölspor takımına oyuncu vererek, destek olduğunu yazmaya/söylemeye gerek var mı?

İki kulüp arasında dayanışma ve işbirliğinin güçlendirilmesi gerekirken, camiaları birbirinden uzaklaştıracak öfkeli bir tavır sergilemenin anlamı nedir?

***

Maça gelince;
Ligde alt sıralara demir atan iki takım içinde hayati önemdeydi, Bursa derbisi...

Kötü gidişat nedeniyle

Bursaspor'da teknik heyet sorgulanırken, konuk İnegölspor hoca değişikliğini gerçekleştirmiş,

Şaban Yıldırım'ın yerine Taşkın Güngör'ü takımın başına getirmişti.

Maçın başında İnegölspor'un gol arayışları izlenirken,Hasan Ayaroğlu ve Enver Cenk Şahin'le gelişen atakta çizgiye inen genç Samet'in ortasında savunmadan dönen topla yay üzerinde buluşan Kubilay Sönmez'in füzesi, Bursaspor’u öne geçirdi.

Gol sonrası yeşil-beyazlı futbolcuların yedek kulübesiyle yaşadıkları sevinç ve coşku, takıma aidiyet duygusunu göstermesi açısından önemliydi.

Golden sonra ise baskılı oynayan, topa sahip olan, atak üstünlüğünü elinde bulunduran İnegölspor,geriye yaslanarak sadece kalesini savunan bir Bursaspor vardı, sahada...

Canberk'ten kaleyi devralan

Deniz Aydın'ın yanı sıra Ertuğrul ve Furkan Emre'den oluşan stoper tandemiyle birlikte Ozan'ın başarılı müdahaleleri,

İnegölspor forvetini tuzağa düşüren ofsayt taktiği konuk takımın gol arayışlarını sonuçsuz bıraktı.

İkinci yarıda saman alevi gibi parlayan ve Enver Cenk'le gelişen hızlı atakta,

Hasan'ın pasıyla ceza sahasına giren genç Mustafa’yı Yusuf’un indirmesiyle kazanılan penaltı atışını,ustaca bir vuruşla gole çeviren ve gol sonrası arkadaşlarına timsah yürüyüşü yaptıran sezonun golcüsü Enver Cenk Şahin, tribünleri rahatlatan isimdi.

***

Maçın kalan bölümünde, skoru 2-1 yaparak umutlanan İnegölspor, oyunu Bursaspor yarı sahasına taşırken, ikili mücadelelerde ve temaslı oyunda yaşanan top kayıpları, pas yapılamaması, yeşil-beyazlı takımın kalesini tehdit eden pozisyonlara dönüştü.

Uzatma dakikalarında da baskılı olan, ancak telaş nedeniyle akan oyunda etkili olamayan, duran toplarda da kafa vuruşlarında kaleyi tutturamayan İnegölspor zorlu maçtan puansız ayrılırken,

Bursaspor alınan üç puanla moral ve özgüven kazandı, diyebiliriz.

***

Sözün özü; Bursaspor, mali anlamda da tarihinin en zor günlerini yaşıyor. Yönetimden yapılan açıklamaya göre, Bursaspor futbol takımının güncel borcu 1 milyar 58 milyon lira... Transfer tahtasını açabilmek için, 140 milyon lira faiziyle birlikte 206 milyon liraya ihtiyaç var. Bugünkü şartlarda; kulübün devasa borcunu ödemek de, transfer tahtasını açmak da Kaf Dağı’nın ötesinde bir hayal.

Bu nedenle, bu ligde kalıcı olmak adına, ellerinden geleni yapan bu çocuklara tüm gücümüzle destek olmalıyız beklentileri yükseltmeden...