Diyarbakır takımı Amed SFK ile Bursaspor arasında oynanan maç için, geçmişte yaşananları da referans gösterip, senaryo üzerine senaryo yazılması, farklı etnik kökenlerin bir ulusa dönüştüğü üniter devlet yapımıza rağmen, bir futbol maçını ayrımcılığa dönüştürdü.

İki takım arasındaki bu özel durum nedeniyle kesinlikle bu maçın TRT ekranlarından verilmesi gerekliydi.

Milli maç arası nedeniyle, Süper Lig ve TFF 1.Lig karşılaşmalarının oynanmadığı, televizyonlarda naklen yayınların olmadığı haftada, maçın canlı yayınlanmamasının tek nedeni, Amedspor tribünlerindeki görüntülerin kamuoyu ile paylaşılmak istenmemesi olabilir.

Aklımıza gelen bir başka ihtimal yok...

***

Diyarbakır’da Türkiye’nin bir ili ve bir parçasıdır. Diyarbakır'da yaşayan insanlarda, Amedspor takımındaki oyuncularda Türk vatandaşıdır.

İki Türk takımı arasındaki bir lig maçı için, tribünlerde istenmeyen olaylar olabilir, bu görüntüleri görmezden gelelim, tarzında bir anlayış doğru bir tavır değildir.

Esasen, bu canlı yayın konusunun TFF tarafından çözülmemesi üzücü de, asıl üzücü olan TFF Başkan Vekili koltuğunda oturan kişinin yaptırım gücü olmayan bir BURSALI olması...

***

Televizyondan naklen yayını geçtik diyelim,

Bu ligde her takımın kendi Youtube kanalı var. Maçı canlı yayınlayan, reklâm geliri de elde edilen...

Amedspor Kulübünün Youtube kanalından bu maç niye yayınlanmadı, eğer Amedspor bu maçı yayınlamıyorsa, Bursaspor Kulübü’nün Youtube kanalından maçın yayınlanmasına neden izin verilmedi?

Sormazlar şimdi adama, bu maçı niye yok sayıyorsunuz diye?

BURSASPOR SAHİPSİZ DEĞİLDİR

Isınmak için sahaya çıkan, Bursasporlu futbolculara maç öncesi şişe/taş yağmuru, sahaya atlayan taraftarlar, maç boyunca futbolculara, yedek kulübesine ve yöneticilere edilen galiz küfürler, tribünde açılan pankartlar, Amedspor 2-0 galip gelmesine rağmen(!) gencecik çocukların polis kalkanı eşliğinde sahayı terk etmeleri, kamuoyu vicdanından saklanacak mı sandınız?

***

TFF Başkan V. İbrahim BURKAY maçın canlı yayınını sağlayamadınız, eğer bu maçtaki yapılanlardan dolayı; TFF, Amedspor'a İBRETLİK bir ceza vermezse, lütfen BURSA adına o koltuktan ayrılın, istifa edin.

Bir sözümüz de,  bizi 2.Lig’e düşürüp, bu takımlara rakip olmamıza neden olanlara...

Bu camia sizi asla affetmeyecek!