Ülkelerin sokak lezzetleri Ülkelerin sokak lezzetleri

Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3dilimbal kabağı (iri dilim)
  • 1adetpatates
  • 1adethavuç
  • 2litresu
  • 3yemek kaşığısıvı yağ
  • 1adetsoğan
  • 3dişsarımsak
  • 1su bardağıet suyu
  • 1su bardağısüt
  • 1çay kaşığıtuz
  • 1çay kaşığıkarabiber
  • 1/2çay kaşığızerdeçal
      

Bal Kabağı Çorbası Tarifinin Pişirme Önerisi

Üzerini geçecek kadar suda haşladığınız ya da fırında (düşük ısıda, uzun süre pişirdiğiniz) pişirdiğiniz bal kabağını mutfak robotunda püre haline getirdikten sonra kullanabilirsiniz. Krema kullanmadan da çorbayı hazırlayabilirsiniz.

Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tüm malzemeleri küp şeklinde doğrayarak çorba yapımına başlayın. Tavaya yağ ekleyin ve soğanları, sarımsakları, havuçları ekleyip kavurun.
    balkabagi-corbasi-1
  2. Doğranmış kabakları ve rendelenmiş patatesleri bir tencereye alın, üzerine sıcak suyu ekleyip kaynatın.
    balkabagi-corbasi-3
  3. Kavurduğunuz soğanlı karışımın üzerine, bal kabaklı karışımı ekleyin ve karıştırarak pişirin.
    balkabagi-corbasi-2
  4. Kavurduğunuz harcı tencereye ekleyip kaynatmaya devam edin. Et suyu ve tuzu ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Çorbayı blenderdan geçirin.
    balkabagi-corbasi-4
  5. Ardından sütü ilave edip güzelce karıştırın.
    balkabagi-corbasi-5
  6. Zerdeçal, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
    balkabagi-corbasi-6
  7. Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
    bal-kabagi-corbasi-yatay-2-son-asama
     Kaynak: Yemek.com
market-icon
Editör: Seda Yılmaz