Kişiselleştirilmiş kahvaltı çeşitleri gününüzü etkileyebilir Kişiselleştirilmiş kahvaltı çeşitleri gününüzü etkileyebilir

İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfteler İçin:

  • 500 gram dana kıyma(köftelik)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 adet bayat ekmek içi
  • 1/2 çay bardağı maden suyu
  • 1 adet yumurta
  • 1/4 adetmaydanoz(sadece yaprakları)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam kimyon
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Diğer Malzemeler İçin:

  • 4 adet patates
  • 4 adet biber
  • 2 adet domates

Sosu İçin:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığ ıkekik

Pişirmek İçin:

  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
 

İzmir Köfte  Nasıl Yapılır?

  1. Köfte için bayat ekmek içini maden suyu ile ıslatın, suyunu sıkın. Soğanı rendeleyip suyunu sıkın, maydanoz yapraklarını ince ince doğrayın ve sarımsağı ezin.

  2. Derin bir kasede köfte malzemelerini birleştirin, yoğurun ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  3. Patatesleri soyun iri dilimler halinde kesin, yıkayın, kurulayın ve sadece dışları renk alana kadar sıvı yağda kızartın. Kızaran patatesleri havlu kağıt üzerine çıkartıp hafifçe tuzlayın.

  4. Köfte harcını dolaptan çıkartın ve ellerinizi ıslatıp ceviz büyüklüğünde parçalarkopartın, patatesler aynı boyda olacak şekilde elinizde şekil verin.

  5. Tavada tereyağını kızdırın ve köftelerin dışları renk alana kadar kızartın. Dışları kızaran köfteleri kenara alın.
  6. Aynı tavada kalan yağın içinde önce salça ve domates rendesini kavurun. Sıcak su ve baharatları ekleyip bir taşım kaynatın.
  7. Orta boy fırın tepsisini bir patates bir köfte olacak şekilde doldurun. Biberleri ve domatesleri de iri parçalar halinde boşluklara ya da aralara yerleştirdikten sonra sosu tepsideki tüm ürünlerin üstüne gelecek şekilde gezdirin.

  8. 200 derecelik sıcak fırında yemeği üstü kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  9. İzmir köfteyi sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
        Kaynak: Yemek.com
Editör: Seda Yılmaz