Başarılı geçen Antalya Diplomasi Forumu’nda Savaş halindeki iki ülkenin Dışişleri bakanlarını bir araya getirmek gerçekten de başarılı bir diplomasinin neticesinde gerçekleşti. Lavrov ve Kuleba’yı aynı masaya oturtmak dünyanın da ilgisini çekti. Bunun yanı sıra İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un 14 yılın ardından Türkiye’ye iki günlük çalışma ziyareti gerçekleştirmesi de  normalleşme açısından olumluydu.

    Nedendir bilinmez Yunanistan Başbakanı  Miçotakis’in 3 haftadır Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu istemesine rağmen alamaması hatta görüşememesini  yine Yunan Medyasındaki Türk dostu gazetecilerden öğrendik.Israrla yaşanan Rusya-Ukrayna savaşını Türkiye ile karşılıklı görüşmek isteyen Miçotakis Türkiye ile diyologtan yana oldukları ile ilgili art arda  açıklamaları da yine gazetelere düştü. Sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ında Miçotakis’e hafta sonu için randevu verdiği Ankara’ya geleceği duyuruldu.

    Burada da yoğun temaslar bitmedi ve yine hafta başında Merkel’in yerine Almanya’nın yeni şansölyesi olan Scholz’un hafta başı Ankara’ya geleceği açıklandı. Ben bu şekilde bir yoğunluğun uzun yıllardır yaşandığını hatırlamıyorum.  

    Ve son olarak Filistin Dışişleri Bakanı Maliki’nin savaşan iki ülkeyi bir masada buluşturan Türkiye’nin İsrail-Filistin buluşmasına da ev sahipliği yapabileceğini açıklamasıyla durum bir başka hal almış durumda.Yıllardır bitmeyen İsrail-Filistin çekişmesine bir son vermek adına Türkiye bu konuda da öne çıkabilir.

    Tüm bu gelişmeler yaşanırken savaşında etkisiyle ham petrolün uluslararası piyasalarda sürekli artması pompa fiyatlarını tahmin edileninde ötesine çıkartmış olması yurt içinde bir çok kesimin tepkisini çekmekte.Dış diplomaside gösterdiği başarıları ekonomide de göstermesini hükümetten beklediğimizi son olarak eklemek istiyorum.Geniş halk kesimlerinin rahatlaması açısından bu çok çok önemli.