Patlama ha bu hafta olacak, ha ondan sonraki hafta olacak derken geldik neredeyse ilk devrenin sonlarına. Alınan 14 puanla Bursaspor maalesef zirveye çok uzak alt taraflara çok daha fazla yakın. Bilmem sizlerin de dikkatinizi çekmiş midir TRT spikeri her 10-15 dakikada bir alt sıraları oldukça yakından ilgilendiren 6 puanlık bir maç deyimini sıklıkla kullandı. Biz yakıştıramasak da maalesef durum bu. Spiker her seferinde bu kelimeleri kullandığında içim bir değişik oldu. Süper Lig'de Bursaspor tarihi boyunca birçok kereler alt sıraları ilgilendiren maçlar oynamıştı ama bir ligde geçen sene gençlerle bile oynarken bu tür maçlara çıkmamıştık.

Bir ay kadar önce kadroda bulunan istikrar neticesinde alınan 3-4 maçlık mağlup olmama serimiz de olmasa gerçekten Bursaspor 1.Lig'in en dibine demir atmış durumdaydı. Geçen sene gençlerden oluşan kadro bu haftalarda çok daha yukarıdaydılar.


Gençlerle çok daha yukarıdaydık

Taraftarın ıslıklaması neticesinde bir daha ilk 11'de şans bulamayan Emirhan Aydoğan ve geçtiğimiz maçta yine aynı ıslıklardan nasibini alarak kızağa çekilen bir başka isim Onur Atasayar oldu. Şunu öncelikle belirtmek istiyorum ki; Emirhan Aydoğan'ın ölüsü bile bu takımda iş yapar, keza Onur Atasayar’da aynı şekilde. Zaten takımdaki oyuncularımızın hırsı Vefa  Temel'in yarısı kadar olmuş olsa inanın bu kadro ile bile Bursaspor ilk 5’deydi.

Alaskarov’da katıldı

Geçtiğimiz 2-2,5 aylık süreçte 3 milli maç arasından dönüşte Bursaspor’dan taraftar daha iyi bir başlangıç beklerken maalesef en sonki milli aradan sonra da 2 yenilgi almış olduk. Hem de bu ligin orta sıra takımlarından. Başlığımızda da değinmiş olduğumuz üzere Sayın hocamız Özcan Bizati’ye gelecek olursak. Kariyerinin en anlamlı en büyük takımından görev yapıyor olduğunu şu ana dek anlamalıydı. Kadro seçimi, oyun gidişatına olan yorumu, değişiklik zamanlamaları, yeri geldiğinde maç içerisinde hakemlerle diyaloğu, ağırlığını koyamaması, yedek kulübeye hakim olamaması ve daha say say bitmeyecek eksiklikleri mevcut. Gelinen bu nokta aslında hiç de şaşırtıcı değil, zaten sayın hocamızın daha önceki görev almış olduğu takımlar da ortaya göstermiş olduğu başarıda bunun ayrıca göstergesi. Önümüzdeki hafta yeni Süper Lig'den düşen diğer bir takım Denizlispor ile karşılaşacağız.

 

Denizli maçı çok önemli

Artık üst sıralara yaklaşalım ilk 6 hedefimizden şaşmayalım deme durumumuz geçti. Denizlispor'u yenelim ve ligde en azından rahatlama yönünde bir adım atmış olalım demenin acısını yaşamaktayım. Burada son olarak yabancılardan bahsederken son haftalarda başarılı performans gösterdiğini söylediğimiz Alaskarov’unda başarısızlar ordusuna katıldığını eklemek isterim. Dünkü maçta önüne gelen bütün topları ezdi, hiçbir varlık gösteremedi. Yenilen golden sonra 3 oyuncuyla gidişata dur demek isteyen Bizati Hoca golü ilk atanın kazanacağı bir maç olduğunu ancak maç bitince anladı. Aslında devre arasında 2 oyuncu değiştirmesi gerekiyordu. Durum daha 0-0 iken ve rakip kapanmamışken. Bir sözde yönetim ve sayın başkana bu saatten sonra geç kalınmadan gerekli gözüken kararın alınması lazım gelir diye düşünüyorum. Alınabilecek gözüken son 2 maçta alacağımız 6 puan, toplamda 20 puanla ilk 6 hatta ilk iki hedefinden bahsedecekken şu an 14 puanla maalesef TRT spikerinin de söylemiş olduğu gibi alt grubun tam içerisindeyiz.