3 maçtır kaybetmiyoruz ve ilk kez gol yemeden kazandık. Maç sonrası galibiyet pozunu sevdim.

Gençler lige alışmaya oyunu kuralına göre oynamaya başladılar. Taraftar olsa baskı mı olur yoksa destek mi olur kararsızım.

Alınan başarısız sonuçlar sonrası, verilecek tepkilere, yönetim, futbolcu  ve de teknik adamlar durabilirmiydi!

Belki de seyircisiz oynamak, onları bir o kadar birbirine kenetlemiş, kendi yetenekleriyle bu mücadeleyi kazanma inancına sahip olmuşlar.

Bursaspor’da en büyük sorun bu çocukların aklını çelecek menajer ve medyadaki aşırı pohpohlamadır. Bir meyveyi olmadan dalından koparmak isteyen deccal tiplerin ağızlarından sular akmakta.

Bu çocuklar akıllı davranıp sözleşmelerini uzatma tekliflerini kendileri verip hemen imza atmalılar.  Yoksa sorarım?Herkesin dilindeki Ali Akman ve İsmail bu haliyle üç İstanbul takımındsa forma bulabilir mi? Ben hiç sanmıyorum.

Yedek yada kiralık verilirler.

Taş yerinde ağırdır. Bu gençler bu arkadaş grubu içinde verimlilikleri katlanarak artar. Bir yıl sabretsinler  hem kendileri hem de Bursaspor zengin olsun. Tarihe iz bıraksınlar.

Yönetime ve Mustafa hocaya  düşen görev bu çocukları ikna atmak. Eğer inat ediyorlarsa bence oynatılmasınlar ve nasıl olsa hangi genç takıma girerse aynı verimi veriyor. Bursasporlu olmak fedakarlığını gösteremeyen sporcudan hayır gelmez. Hiçbir Bursaspor taraftarı kadrodaki herhangi bir oyuncunun yok olmasını istemez ama önce, Bursaspor’a değer katacaksın sonra sen de bu değerdeki kendi hakkını fazlasıyla alacaksın!.

Bursaspor Şenol Güneş dönemindeki oyuncuların ne kadar değerlendiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Oyuncularımız çılgın paralara nasıl satıldılar? Çünkü Bursaspor başarılı olmuştu. O kadar.

Bursaspor ilk yarı toplayabileceği maksimum puanı toplayabilmeli.

25 puan üstü  bizi hedefe sokar.

Maça gelirsek: İlk kez akıllıca  oynadık. Savunma güvenliği ve az pas hatası yaparak oyuna hakim olduk. Bilinçsizce  hücum yapmadık. Belki de ilk kez takım çok sabırlıydı.

Gol yemedik ve son dakikalarda olsa da golü bulduk. Rakipten daha fazla topa sahip olduk, şut attık, alan daralttık, ikili mücadele kazandık. Bu artı istatistiklerimiz.

Genç oyuncular hata yapacaklar. Ama yanlış koşu yapmayacaklar. Pas hatası da yapacaklar, gol de kaçıracaklar. Ama pes etmeden oyun sistemini bozmadan iki üç kişilik koşarak tecrübeli rakiplerine pes ettirecekler. Gençlerimiz bu havayı inancı yakalamış görünüyorlar.

Futbolda “bir maçta takım yenildiyse tüm kadro kusurludur suçludur. Eğer Galibiyet  alındıysa o zaman ise yapılan hatalar vardır” Galibiyet sonrası hataların üstü örtülmeden sebep sonuç ilişkisi kurularak oyun sistemi ve oyuncu verimliliği geliştirilir. Bu genç oyuncular için hem yetiştirici hem de öğretici bir kazanım sağlar. Ben oyunu eleştirmek istemiyorum.

Aykut, Furkan Emre ile daha güvenli, İsmail’in son dakikalardaki bindirmeleri mükemmel ötesiydi.  Emirhan takımın genç tecrübelilerinden oldu. Burak orta alanda takımın en verimli oyuncusu.

Kapacak umarım geriye gitmez.

Oyunu çok seyrediyor. Görev yerine çabuk gelebilmeli. Kerem, inşallah bozulmaz.

Müthiş top hakimiyeti ve özgüveni var. Biraz daha çabuk düşünüp topla vedalaşması adam eksiltme özelliğini verimli yerlerde kullanması ona bir yıldız doğuyor sıfatını yakıştıracak! 

Batuhan  gol bölgelerinde  Burak Altıparmak kadar  topla buluşabilse takımın yeni gol kralı olur. Sonradan oyuna giren Ozan Koç çok iyi bir ön libero olur.

Kaleci Deniz her geçen gün kendini geliştiriyor. Ataberk sözleşme imzalamıyorsa bırakın Deniz oynasın. Aralarında fark yok.

Son sözüm Ali’ye; özel bir kondisyoner ve psikolog ile çalışmalı.

Kafa hakimiyeti çalışma ile geliştirilebilir ama Ali daha çok rakip savunmanın dengesini bozacak bir santrafor arkasında çok daha fazla faydalı olur.

Bursaspor doğru yolda. Mustafa Er doğru yolda. Biz bu gençleştirmeyi geçen sene yapamadık. Bu sene yapalım. Bursaspor tekrar küllerinden doğsun.

Adil Cenkçiler’in oyuncu giriş ve çıkışlarındaki oyunculara karşı gösterdiği babacan hoşgörü ve kucaklayıcı tavrını tebrik ediyorum.

Bursaspor formasını taşıyan bu gençlere önerim,

kulaklarınızı tıkayın sadece işinize odaklanın.

Bu gidişle takıma destekler artarak devam edecektir. Bursa Bursaspor’u fark edecektir etmeye mecbur kalacaktır.

Yeter ki yönetim belirlediği stratejiden vazgeçmeden doğru hamlelere devam etsin.

Hatıra kombine, stat kiralama, eldeki oyuncuları çok iyi pazarlama bu hamlelerin sadece bir kaçı.

Vakıfköy ses vermeye  daha yeni başladı.

Bu sesi sadece Türkiye değil Avrupa duyacak.