Gelecek ile ilgili yönümüzü yeni yönetimin bir sonraki adımı ne olacaktır? sorusunun cevabı belirleyecek. Beklentilerin büyüklüğünü taşıyacak kadro mühendisliği başarılamazsa başarı beklentisinin ürünü olan alkış ve coşku yerini homurtulara bırakacaktır.

Toplumun beklentideki dönüşüm hızı, coşkulu zaferlerin kafalara empoze edilmesi sonucu ivmeli artış gösterir.

Bu artış taraftarlar arası yorum, tartışmayı artırarak taraftardaki harareti yükseltiyor.

Bu durum, kapasitesinin üzerindeki hızlara çıkabilmek için sürekli üst sınır hızlarda ilerlemeye çalışan araba motoruna benzer.

Arabanın her bir aksamı bir süre sonra aşırı sürtünme ve yorulma sonucu görevinden vazgeçecektir yani bozulacaktır.

Çare, daha verimli ve güçlü motorun araca montelenmesidir.

Beklentilerin büyüklüğünü taşıyacak kadro mühendisliği başarılamazsa işte başarı beklentisi ürünü olan alkış ve coşku yerini homurtulara bırakmak zorunda kalacaktır. 

TARAFTARDA YORULMA SONUCU KUŞKU BAŞLAR

Kuşku, tribünlerde nifak tohumları eker. Yeşil sahanın içindeki oyuncuların verimliliğini azaltmaya yeter de artar bile. Sadece ümit pompalamak, icraatsizlik, kuşkuya su ve gübredir, kuşkuyu besler.

Aynı amaç etrafında birleşmiş, şeytan sevicilerle mücadele eden veya bilumum komplo mimarlarını fark edemese de aslında makul, mantıklı, işinde gücünde, Bursaspor sevdalısı taraftarımız; başarısızlık, borç v.s oluşumunun en masumlarıdır. Tabii ki, göz göre göre gelen çöküşe dur diyememek konusundaki kararsızlığı, irade koyup olaylar karşısında tepkisizliğini saymazsak!  

‘Bursaspor’ ile uğraşan ve ‘Bursaspor’ ile zamana yön verdiği anlaşılan kişilerin kendi kabulleri bugünün enkazını oluşturdu.

İthamlar ve iddialar mide bulandıran cinsten olunca hukuksuzluğa isyan etmemek elde değil. 

Birilerinin doğru veya yanlış olmaları, yol açacakları sonuçlar açısından bir önem arz etmez. Önemli olan kar zarar yada başarı başarısızlıktır….

ZEKİ TARAFTAR ÜRETMELİYİZ

Bursasporlular olarak bizden daha Bursasporlu, zeki taraftarlar üretmek hedefimiz olmalı.

Teknoloji ile barışık, gönlü Bursaspor ile atan gerçek profesyoneller…

Bu amacın önüne engel konulmamalı, belirlenen hedef sekteye uğratılmamalı. Çünkü o zaman, geleceği yakalamak için bugünkü zamandır. 

Bursaspor için hedefimiz çok büyük. Fakat kısa bir süre içerisinde aşmamız gereken devasa problemlerimiz var.

Bu anlamda, borç üzerine kurulu olan sistem de son aylarını yaşıyor olması bizim temennimiz! Bu yol bir varış değil bir başlangıç, hatta bir arayış.

“Bursaspor benim, ben yoksam Bursaspor da yok, ben olmadan olmaz, Bursaspor’da benim dediğim olmalı, Bursaspor yönetimini benim istemediğim kişilere teslim edemem”

gibi ihtiraslılardan kurtulduğu zaman Bursaspor’a gerçekten sahiplenilmiş olduğu ortaya çıkacak. İşte o zaman herkes “Bursaspor’a nasıl katkı koyarım” anlayışı ile özlenen Bursa içinde büyük bir sinerji oluşmuş olacak. 

LÜTFEN ELİNİZİ TAKIMIN ÜZERİNDEN ÇEKİNİZ

Yıllardır Bursaspor ile iç içe yaşamış ama verdiğini faiziyle geri alan, transferlerde cebini dolduranlar, Bursaspor’un tapularını, fabrikalarını üzerine alan veya satışlarına imza koyanlar, kendi dönemlerinde ekonomik bakımından çöküşe zemin hazırlayanlar, Bursaspor üzerinden siyaset yapanlar lütfen Bursaspor’dan elinizi çekiniz. 

Tohum dipte, sessizde, karanlıkta.

Kulağı gök gürültüsünde.

Bursaspor yeniden küllerinden doğmak için karanlığı ışıkla, karamsarlıkları umutla, çaresizlikleri gayretle, hayallerimize güç ve gerçekliğimizle, dualarımızdaki samimiyetimizle yok edip geliyoruz.

Dipteki tohumun süper ligde boy vermesi zamanı geldi de geçiyor. 

Bir Bursasporlu olarak 1. ligde yer işgal etmenin farkındalığı beni hüzünlendiriyor.

Haydi Bursa şimdi birlik olma vaktidir.

Bursaspor bizim gönül ateşimizdir.