Ulaş Girgin

Amerika’nın Kaliforniya Eyaleti’nde bulunan Hiroshi isimli Japon restoranında ilk dikkat çeken kapıdaki “sadece rezervasyon ile açılır” ibaresi. Restoran sade e akşam yemekleri için rezervasyon yaptırmış olan tek bir gruba hizmet veriyor.

hiroshi_los_altos_20

Bursa Kebabı dünyanın zirvesinde! Bursa Kebabı dünyanın zirvesinde!

Restoranda 8 kişilik tek bir masa bulunuyor ve bu masa 800 yıllık bir keyaki ağacından yapılmış. Ayrıca rezervasyon yaptırdığınız restorana 8’den daha az kişiyle gitseniz de 8 kişilik ödeme yapmanız gerekiyor.

597fa585b50ab19f238b4d2e (1)

Restoranın hem şefi hem de sahibi olan Hiroshi Kimura, restoranına öğlen saatlerinde geliyor ve akşamın ürünlerinin hazırlığına başlıyor. Bir akşam yemeği menüsü kişi başı vergiler dahil 600 dolara kadar çıkabiliyor.

Paket yaptırma seçeneği de mevcut

10 ayrı çeşitten oluşan menü her gün değişiklik gösteriyor. Hiroshi Kimura en kaliteli ürünlerin kullanılmış olduğu basit ve minimalist tabaklar hazırlamayı tercih ediyor. Japonya’dan buz içinde muhafaza edilerek kargolanan “Wagyu" isimli bonfile ana yemek kategorisinde favori yemeklerin başında geliyor. İlginç bir ayrıntı olarak restoran misafirleri bitiremedikleri yemekleri paket yaptırıp evlerine götürebiliyor.

Mark-Zuckerberg-in-Kenya

Restoran, açıldığı günden beri Google, Apple ve Oracle gibi şirketlerin üst düzey yöneticilerini ağırlıyor. Ayrıca Marc Zuckerberg, Sergey Brin ve Bill Gates gibi ünlü iş insanları bu restoranda bir akşam yemeği için uzun zaman sıra beklemişler.

Editör: Ulas Girgin