SON DAKİKA
Hava Durumu

#restoran

A Gazete - restoran haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, restoran haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Danilo Şef Bursa’ya şube açıyor Haber

Danilo Şef Bursa’ya şube açıyor

Ezgi Özdaş MasterChef’in başarılı jürisi Danilo Zanna, Bursa’da açacağı restoranın müjdesini çektiği video ile verdi. Restorana dair detayları ise MasterChef Türkiye All Star’a konuk olan ve Danilo’nun sahip olduğu Filo D’olio’nun İzmir şubesinde müdür olan İbrahim Tokdağ açıkladı. 2023 yılının sonuna kadar açılması beklenen Bursa projesi ise Bursalıları heyecanlandırdı. Peki Danilo Zanna kimdir? Danilo Zanna’nın restoranları hangi şehirlerde var? İşte detaylar… İtalya’da 15 Nisan 1982 yılında dünyaya gelen Zanna, aşçı bir ailede doğdu. İtalyan mutfağı üzerine çalışmalarını yoğunlaştırırken Türk mutfağına olan ilgisini kariyere çevirmek için Türkiye’ye yerleşti. Ülkemize geldikten sonra İtalyan ve Türk mutfağını barındıran bir restoran açan şef, daha sonra televizyon programlarında da boy göstermeye başladı. ‘Zahide ile Hayata Yetiş’ programında yardımcı yemek şefi olarak yer alan Danilo, İtalyan İşi adlı yemek programıyla asıl patlamasını yaşadı. Bu programla birlikte tanınmaya başlayan ünlü şef, eğitim kariyerini de Kadir Has Üniversitesi’nde İtalyan yemekleri üzerine yaptığı çalışmalarla ilerletti. Daha sonra Elin Oğlu ve Lezzetin şarkısı programlarıyla da ivme kazanan Danilo nihayetinde 2019 yılında MasterChef Türkiye’de jüri üyeliği yapmaya başlayarak ününe ün kattı. Filo D’Olio adlı restoranın Türkiye şubesini ise ilk olarak 2022’de İzmir’de açtı. 2023 yılının sonlarına doğru ise restoranın Bursa şubesini bitirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Dünyanın en iyi 50 restoranı açıklandı. Peki Türkiye listede yer alıyor mu? Haber

Dünyanın en iyi 50 restoranı açıklandı. Peki Türkiye listede yer alıyor mu?

Ulaş Girgin İspanya’nın Valensiya şehrinde düzenlenen tören ile açıklanan Dünyanın En İyi 50 Restoranı, 1100’e yakın uluslararası restoran uzmanının deneyimleri doğrultusunda restoranlara verdikleri oylar ile belirlendi. Bu yılki listenin lideri Peru’nun başkenti Lima’da bulunan ‘Central’ restoranı oldu. Bu restoran, kullanılan malzemeler ve kendine özgü sunum yöntemleri ile misafirlerine Peru yemek kültüründe çıkılacak bir yeme deneyimi vadediyor. Central’ın şefi olan Virgilio Martinez’in yaşadığı en büyük gurur ise ilk kez bir Güney Amerika restoranının bu listenin zirvesinde yer alıyor oluşu. Ayrıca Peru’nun başkenti Lima, listeye damgasını vurarak şehirde bulunan 4 restoranı en iyi 50’nin içine girmeyi başardı. Lima’da bulunan Central listenin zirvesinde yer alırken, Maido altıncı, Kjolle yirmi sekizinci, Mayta ise kırk yedinci oldu. Peru listeyi nasıl egale etti? Daha önceki oylamalarda bırakalım Peru’yu Güney Amerika’dan hiçbir restoran ilk 50 içinde yer alamazken nasıl oldu da Peru listede 4 restoranı ile yer buldu? Yemek tutkunlarının aklını kurcalayan bu sorunun cevabı ise ülkenin doğal kaynaklarından geçiyor. Son yıllarda küresel olarak sağlıklı beslenme trendinin yaygınlaşmasıyla Peru’da yetişen sebze ve meyvelere rağbet arttı. Bu da Peru’nun dünya yemek endüstrisinin üst sıralarına hızlı bir giriş yapmasına neden oldu. Ayrıca Peru mutfağına sağlıklı beslenme trendi ile gözlerini çeviren kişiler bu ülkenin yemek kültürünün çeşitliliğini fark edip dünyanın genelinin Peru mutfağı ile ilgilenmesini sağladı. Peru mutfağı, karşılaştığı ilgi ile popülerleşip sağlıklı ve hafif yemeklerin de gayet lezzetli olabileceklerini dünyadaki vatandaşlara kabul ettirerek listenin zirvesine yerleşti. Türk restoranları neden ilk 50’de yer alamadı? Bu sene Türkiye’den herhangi bir restoran listede yer alamadı. Fakat Maksut Akşar’ın şefliğinde ‘Neolokal’ 63’üncü, Fatih Tutak’ın şefi olduğu ‘TURK’ ise 66’ncı sırada yer aldı. Türkiye’nin ilk 50’de restoran bulunduramamasının nedenleri konusunda açıklamalarda bulunan Akdeniz Üniversitesi Manavgat Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olan Esra Şahin şunları kaydetti, “En İyi 50 Restoran denince, akla çok daha cesur ve yaratıcı mutfaklar geliyor. Dünyadaki beslenme trendlerini takip etmek, bunlara uygun ürünleri sunmak, yenilikçi ve daha da yaratıcı olmak gerekiyor. Bizim restoranlarımız elbette çok iyiler. Fakat yaratıcılık kısmında biraz daha kendimizi ön plana çıkarıp farklılaşmamız gerekiyor. Dünyadaki restoranların çoğuna baktığınız zaman bazı şeylerin çok benzer olduğunu görüyoruz. Birbirinden ilham alan şeyler yapılmaya başlandı. Değerlendiriciler de haliyle farklılıklara bakıyor.” Muazzam bir çeşitlilik barındıran Türk mutfağının geleneksel yemeklerine yapılabilecek modern ve yenilikçi dokunuşlar ile sonraki yıllarda Türk restoranları da ilk 50 içinde yer alabilir. Günümüzde bir yemeğin veya restoranın dünya çapında olabilmesi için muhakkak ortaya çıktığı yörenin kendi kültüründen beslenmesi ve bunu modernize edip dünya mutfağına entegre etmesi gerekmektedir. Ayrıca değişen ve gelişen dünyada ortaya çıkan yeni yeme alışkanlıkları takip edilerek Türk kültürünün ögesi olan yemekler yeni alışkanlıklara göre şekillendirilmelidir.

Ünlüler bu restoranda yiyebilmek için sıra bekliyor Haber

Ünlüler bu restoranda yiyebilmek için sıra bekliyor

Ulaş Girgin Amerika’nın Kaliforniya Eyaleti’nde bulunan Hiroshi isimli Japon restoranında ilk dikkat çeken kapıdaki “sadece rezervasyon ile açılır” ibaresi. Restoran sade e akşam yemekleri için rezervasyon yaptırmış olan tek bir gruba hizmet veriyor. Restoranda 8 kişilik tek bir masa bulunuyor ve bu masa 800 yıllık bir keyaki ağacından yapılmış. Ayrıca rezervasyon yaptırdığınız restorana 8’den daha az kişiyle gitseniz de 8 kişilik ödeme yapmanız gerekiyor. Restoranın hem şefi hem de sahibi olan Hiroshi Kimura, restoranına öğlen saatlerinde geliyor ve akşamın ürünlerinin hazırlığına başlıyor. Bir akşam yemeği menüsü kişi başı vergiler dahil 600 dolara kadar çıkabiliyor. Paket yaptırma seçeneği de mevcut 10 ayrı çeşitten oluşan menü her gün değişiklik gösteriyor. Hiroshi Kimura en kaliteli ürünlerin kullanılmış olduğu basit ve minimalist tabaklar hazırlamayı tercih ediyor. Japonya’dan buz içinde muhafaza edilerek kargolanan “Wagyu" isimli bonfile ana yemek kategorisinde favori yemeklerin başında geliyor. İlginç bir ayrıntı olarak restoran misafirleri bitiremedikleri yemekleri paket yaptırıp evlerine götürebiliyor. Restoran, açıldığı günden beri Google, Apple ve Oracle gibi şirketlerin üst düzey yöneticilerini ağırlıyor. Ayrıca Marc Zuckerberg, Sergey Brin ve Bill Gates gibi ünlü iş insanları bu restoranda bir akşam yemeği için uzun zaman sıra beklemişler.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.