Ülkemizin dünya şampiyonu en başarılı güreşçileri arasında yer alan, Görükle Fitness Spor Merkezi’nde 20 yıldır hizmet veren, değerli sporcular yetiştiren, aynı zamanda G.F.C Görükle Spor Kulübü başkanlığını da yürütmekte olan Kadir Gırdoğlu ile birçok konuyu ele aldığımız kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

Özkan Yıldırım/ÖZEL RÖPORTAJ

****Kadir Bey, sayın başkan sizi Türkiye'ye zaten herkes yakından tanıyor ama kısaca sizi tanıyarak sterseniz röportajımıza başlayalım.

GÜREŞE 6 YAŞINDA BAŞLADIM

    ----Öncelikle bana böylesine güzel bir sayfa yanlış olduğunuz için teşekkür etmek istiyorum.1975 Bulgaristan-Deliorman doğumluyum. Güreşe 6 yaşında başladım, zaten Deli orman meşhur biliyorsunuz güreşle ilgili. Hatta öyle bir durum ki güreş yapmayana oralarda kız vermezler derler. Zaten bizim sülalemiz güreşçi, babam çok meraklı, amcam çok meraklı, güreşe, ağabeyim de yine aynı şekilde. Dayılarım iki tarafta da güreşçi olunca da tabii kaçınılmaz oluyor. Güreşe güzel bir şekilde başladım,1991 yılında 16 yaşında Türkiye'ye geldik, sonrasında birçok şampiyonluk birçok kupa aldım çok uzun yıllardır sporun içindeyim 1992 yılında güreşte Dünya şampiyon oldum, gençlerde İstanbul Abdi İpekçi spor salonunda ikinci şampiyonluğum da 2016 yılında veteranlarda da yine Polonya'da yapılan organizasyonda Dünya şampiyonu oldum. G.F.C Görükle Spor Kulübü'nün de ayrıca başkanıyım orada Türkiye şampiyonu Dünya Avrupa şampiyonu birçok bilek güreşi sporcumuz var. Kulüpte orada başarı gelince tabii federasyonumuz da delege olduk. Bizim kulüpten 3 oy olayı oldu, böylelikle başkanla yakınlık oluşmuş oldu. Bize de Romanya Bükreş'te gerçekleştirilecek 5 Gün sürecek şampiyonada, kafile başkanı olarak milli takımın başında görev alacağım. Fitness, vücut geliştirme ve bilek güreşi Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt’ta  ayrıca buradan sevgilerimi selamlarımı göndermek istiyorum. Kendi ana branşında minder güreşinde de görevler bekliyorum.

2 DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUM VAR

Elbette tabii biliyorsunuz görev istenmez beklenir yeni federasyon başkanımız Şeref Eroğlu, o da eski Avrupa dünya şampiyonu. Yeni bir kadro, yeni bir ekip oluşturdu, yeni bir heyecanla başladı çok güzel çalışmalar ortaya koyuyor. İnşallah oradan da güzel görevler gelir diye bekliyorum tabi elimizden geldiğince her şey Türkiye İçin, Türk sporu için güreşi için daha önceki dönemlerde maalesef bazı haksızlıklar yaşandı bu manada işte bizler de uzak kalmış olduk. Benim gibi birçok isim de uzak kaldı. Şimdi yeni dönemde inşallah Şeref Eroğlu başkanımızla daha güzel gelecekler olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü kendisi çok başarılı bir sporcuydu zaten aktif güreş hayatında. Böylelikle en kısa zamanda güreşte başarılarında geleceğini ben kesinlikle düşünüyorum.

BİLEK GÜREŞİ TAKIMIMIZLA

ROMANYA-BÜKREŞ’E GİDİYORUM

Türk güreşinin başarılı olmasını istiyorsak sürekli altın madalyaların bol olarak kazanmak istiyorsak hak eden kişilerin hak edenlerin antrenörü olması bu genç güreşçileri yetiştiren kişilerin hak eden kişilerden seçilmesi çok önemli. Bu aslında bütün spor dallarında da aynı işte altyapı anlamında iyi hocaların, hak eden hocaların, liyakat sahibi hocaların göreve gelmesi durumunda bu başarılar bol madalyalar da gelebiliyor. Ama ne zaman ki aşağıda eş, dost, ahbap ilişkileri ortaya konduğunda maalesef bu tür başarılar gelmiyor az geliyor ya da çok gecikiyor.

ŞEREF EROĞLU BAŞKANIMIZLA 

GÜREŞTE BAŞARILAR ARTACAK

Bu bağlamda Şeref Eroğlu başkanımızla güzel bir hava yakalandı güreşte inşallah güzel kadrolar ile birlikte inşallah başarılı neticelerin ardı arkası gelecektir, diye tahmin ediyorum. Ayrıca burada tabi basınında medyamızın da bir eksikliği var çünkü basın spor olarak futbola daha çok daha fazla yer veriyor halka oynuyor tirübünlere oynuyor anlayacağınız. Medyanın da amatör sporlarda ne oluyor futbol harici sporlarda ne oluyor diye bunları takip etmeleri lazım. Çünkü o kadar yatırım o kadar göz önünde bulunmasına rağmen futbolda başarı gelmiyor ama işte yine dünya şampiyonları Avrupa şampiyonları güreşten çıktı çıkıyor ve inşallah bundan sonra çok daha fazla çıkacak.

   ***** Başkanım diğer bir taraftan da G.F.C Görükle Spor'un da başkanısınız hangi  branşlarda faaliyet gösteriyorsunuz ya da G.F.C  Görükle spor olarak daha başka branşlarda da faaliyet göstermeyi düşünüyor musunuz bu konularla ilgili neler söylemek istersiniz?

MEVCUT 3 BRANŞIMIZA, 3 BRANŞ DAHA EKLEYECEĞİZ

  ----Görükle Fitness Center olarak da tabi pandemi döneminde öncelikle belirtmek istediğim bayağı bir sıkıntı yaşadık.7 ay kadar kapalı kaldık hala bu negatif etkinliğin sonuçlarını yaşıyoruz. Bu elbette bizi geriye itti, içler acısı durumdayız, yavaş yavaş toparlanma sürecine girdik inşallah. Sorunuza gelecek olursak G.F.C Görükle Spor Kulübü olarak bayağı geniş planlarımız var elbette hayat nasıl gider bilemiyoruz, ülkemizdeki siyasi ve ekonomik anlamda sıkıntılar yaşanıyor biliyorsunuz çok güzel projelerimiz var kulüpte şu an 3 branşınız var. Bunlar bilek güreşi, vücut geliştirme ve minder güreşi. bunun yanına en az daha 3 branş eklemek istiyoruz. Kafamızda bazı projelerimiz var kort tenisi var, basketbol var,futbol olabilir belki onu bilemiyorum. Onun planlarını yapacağız ama asıl hedefimiz Bilek güreşinde biraz daha popüler olmak şampiyonlar çıkartmak başarılar kazanmak diyebilirim.

***Başkanım yavaş yavaş röportajımızın sonuna yaklaşmaktayız son olarak buradan Bursa'da yaşayan sporcularımıza, Görükle'de yaşayan sporcularımıza ne tür mesajlar vermek istersiniz neler söylemek istersiniz?

TÜRK GÜREŞİ ÇOK DAHA FAZLASINI HAK EDİYOR

---G.F.C Görükle Spor Kulübü olarak az önce de söylemiş olduğum gibi 3 branşta devam ediyor, Buna 3 branş daha  eklemek istiyoruz. Bu bağlamda bilek güreşi tabii bizim için çok önemli, en büyük hedeflerimizden biri bu sporda daha fazla başarıya ulaşmak daha fazla popüler olmak ve elbette başarıları sporcularımızın çoğalmasını sağlamaktır. Şimdi işte Milli takımla birlikte Bükreş'e şampiyonaya gidiyoruz 5 gün sürecek olan şampiyonada kafile başkanlığı görevindeyim. İnşallah ülkemize hizmetimiz bundan sonra da devam edecek asıl branşım olan minder güreşinde de yine aynı  buna benzer faaliyetlerde, görevlerde bulunabilir ve Türk güreşine bu şekilde hizmet verebilirim diye düşünüyorum, Bu bana onur verir. Güreş benim ilk göz ağrım. Buradan bütün sporsever kardeşlerime Bursa'da yaşayan bütün herkese hemşerilerime 84 milyon Türk insanına Bursa'dan Görükle'den sevgilerimi, saygılarımı göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Görükle Dumlupınar Mh., Doğan Sk., 16285 Nilüfer/Bursa

http://www.goruklefitness.com/

(0224) 483 70 20