Savunması bir maçlık, hücumu evlere şenlik ama savaşan  Bursaspor için beraberlik çok iyi. Sahaya üç yabancı ile  çıktık. Kayserispor’da  tam sekiz yabancı vardı. Stancu ve Yusuf’un kaçırdığı pozisyonların adına beceriksizlik ve bencillik deniyor. TFF’den gelecek üç milyona yakın parayı kaybettiğimize mi üzülelim, puanlara mı!

Aslında Bursaspor’da sorgulanması gereken, sene başından itibaren antrenmanlara alınmayan Necid ve Kembo’nun oynaması. Samet hocayı bu konuda eleştiriyorum. Sonuç, yürüyen bir  Necid ile Kembo. İnanın koşan iki genç oyuncu oynasaydı seyirciyi daha çok heyecanlandırırdı.

Seyircimiz artık kendine gelmeli!..

Futbolcu gol kaçırır yuhalanır, pas vermez yuhalanır, oyundan çıkar yuhalanır… Nedir bu arkadaş! Hem de daha ikinci hafta. Eğer sahada yeşil beyaza, yani armaya hakaret vari bir hareket olmadıktan sonra yuhalanma olmamalı. Arkadaş, bu oyuncular iyisiyle kötüsüyle bizim oyuncumuz. Bu iş kapasite ile ilişkili bir durum.

Böyle gitmez…

Bursaspor bence geçen yıla göre sınıf atlamış. Bu oyuncu kadrosu ile müthiş iş çıkarıyorlar. Badji ve Aytaç bana göre mükemmeldi. Ertuğrul  sahanın en olgun ve hatasız  savunmacısı olarak alkışı haketti. Yeri olmamasına rağmen bir hata dışında Barış sahanın en iyilerindendi. Kalemizde sıkıntı yaşamadık. Barış ve Ertuğrul ikilisinin uyumu olumlu yönde şaşırttı. Bu kadar başarılı olacaklarını tahmin eden az kişi vardı benim gibi. Çok savunmacıdan daha iyi oynadılar. Tabi ki bunun tek bir nedeni vardı. Çok çalışan Aytaç ve Badji savunmanın yükünü azalttılar. O kadar çok çalıştılar ki rakip orta alan oyuncuları topla buluşamadılar. Tüm delikleri kapattılar. Bu ikilinin arkasında inanın ben bile stoper oynarım!

Bursaspor Furkan’dan çok daha fazlasını bekliyor. Bazılarına göre başarılıdır ama yetmez! Sahada gördük ki top ayağında yok iken oyunu seyrediyor, topa zamanında hareketlenmiyor ve o güzelim yeteneğine ihanet ediyor. Koşmazsan olmaz kardeşim! Aytaç ve badji gibi hatta Yusuf kadar istekli ve  hırslı olacaksın...Her pozisyonda olacaksın, yoksa sahada olamayacaksın!.. Karar senin.

Ben takım içinde arkadaşlığın  çok üst seviyede olduğunu farkettim. Tüm oyuncular birbirine destek veriyor. Bu takımdaşlık duygusu artı puan. Top rakipteyken ikili ve üçlü sıkıştırmalar mükemmeldi ancak üçüncü bölgede topu tutacak futbolcularımız yok. Uzun toplardaki isabet yüzdemizin yüksek olması dikkati çeken önemli bir ayrıntı olsa gerek.

Burak Kapacak… Fizik kalitesi iyi ama oyun bilgisini geliştirmeli. Zaman zaman pozisyon hataları yaptı. Bu da normal. Sanırım ilk 30-35 dakika ne yaptığının farkında bile değildi. Sonradan rahatladı arkadaşları destek verdi ama yine de gelecek için ışık saçtı. Bindirmeleri, mücadeledeki ısrarcılığı ile ilk maçı olmasına rağmen alkışı hak etti. 16 ikili mücadelenin 10'unda başarılı olması, 2 top kapma, 4 adam geçme ve 6 orta istatistiği ile çok başarılıydı. Şımarmazsa eğer Burak Kapacak gerçekten bu gidişle hem yeşil beyaz hem de milli takım formasını kapacak.  

Lima’nın  zamanı var ama bize iş yapacak gibi görünüyor. En azından kaçak döğüşmüyor. Ligi tanıdıkça verimi artacak. Deplasmanlarda süratiyle daha çok başarılı olur. Yusuf’un kapasitesi bu kadar, daha iyisini beklemek fazla iyimserlik olur. Çünkü oyunu doğru okuyamıyor, fundemental dediğimiz altyapı eğitimini eksik almış ama terinin son damlasına kadar akıtıyor. Bize lazım bir oyuncu. Umarım kendini geliştirirse de milli takımın değişmezi olur. Futbolun takım oyunu olduğunu, bireysel yetenekliliğin bencilliğe dönüşürse orada kaos olacağını çok çabuk olarak öğrenmesi gerek!  

Samet hocanın Bursaaspor’da son iki sezon sonrası “bu takımı daha da ileriye götürecek” inancını sahaya gelen taraftar gördü. Savaşan bir takım olmuş. Bu oyun geçen seneki oyuna göre iyi ama lig başarısı için taraftarı tatmin etmez. Bursa seyircisine sonuçlar gelmezse üç dört hafta sonra sempatiden çok antipatik gelir, işler çatallaşır. Takviyeler bir an önce yapılmalı. Konyaspor maçından gelecek üç puan ilk iki haftanın üzerine sünger çeker.