Önceki akşam oynanan Bursaspor-Kayserispor karşılaşması başladığı gibi 0-0 bitti ve gitti.

Sporda siyaset gibidir. Sonuca bakılır. Puan yoksa kazanç yoktur. Gol yok, heyecan yok, kazanılan bir para yok.

İster forvete bağlayın ister stopere… İster teknik direktöre bağlayın ister yönetime bağlayın; nereye bağlamak istiyorsanız bağlayın.

Sonuçta Bursaspor kendi evinde ayağına gelen şansı bencilliklerle tepti.

Teknik direktör Samet Aybaba maç sonrası yaptığı basın açıklamasında, “2 haftadır oyuncularımı kutluyorum, gerçekten fazla şeyler yapıyorlar. Beni bile hayretler içinde bırakıyorlar. İyi takım olma yolunda çalışıyoruz, bireysel görüşmeler yapıyoruz. Kolektif olarak aşmaya çalışıyoruz; 2 yıldır yaşanan bir travma var. Eksik mevkilerimiz var ama iki maçtır fazla gibiyiz gerçekten. Kutluyorum hepsini, genç oyuncusundan, sonradan katılanına kadar. Kampa katılmayıp 2 gün takımla beraber olan bile oyuna girmek istiyor. Beni inanılmaz mutlu ediyor bu. Taraftarımız da bize destek verdi. Böyle devam edersek, katılacak oyuncularla birlikte, taraftarımızla birlikte yeniden özlenen Bursaspor’u izletmeye başlayacağız diyebiliriz” dedi.

Ben de hayretler içindeyim!.. İyi bir takımsak neden gol yok, neden sonuç yok, neden kazanılan para yok?

Bu kadar taraftar desteği, belediye desteği, BTSO’nun yaptığı destekler… Diğer dinamiklerin desteği varken Bursa bunları hak etmiyor.

Elbette hiçbir şey yapılmıyor, bazılarının gayreti yok demiyorum. Sonuçlar, neticeler, puanlar hepimize bir şeyler fısıldıyor.
77 numaralı formasıyla 18 yaşındaki Burak Kapacak Türk futboluna biraz kapak olsun.

Onun gibilere biraz daha emek harcayarak tecrübe edinmelerini sağlasak, yabancı oyuncularla bu kadar yabancılaşmazdık.

Bunun örnekleri var… Enes Ünal, Arda Turan gibi birçok futbolcu dünya gündeminden düşmeyen isimler.

Meselelere geçici çözüm yerine kalıcı çözümler bulmak lazım.

Bugünlerde yaşadığımız finansal terörle mücadele ederken yabancı futbolcu oyuncularına ödenen döviz rakamları malumunuz. Az buz değil hani. Rakamları duyanca hepimizin gözleri açılıyor,sonrada zor kapanıyor. Bacasız fabrikalar dediğimiz yabancı futbolculara da el atmak gerekiyor.

Biz futbol alt yapısına gerçek anlamda ne zaman başlayacağız. Bu işe uygun olan gençlerimizi 6 yaşında eğitime alacağımız için nereden baksak 12 seneye ihtiyacımız var.

Her konuda, her sektörde milli ve yerli olmak gerekir.

Sporda da milli ve yerli olmamız gerekir.

Buna gücümüz ve imkânımız var.

Yabancı futbolcu ve teknik adamlardan yararlanalım elbette ama bir yere kadar.

Futbol takımlarımızın bugün geldiği nokta gerçekten çok acı. Neredeyse artık kendi insanımıza yer yok.

Yabancılarla sonuç çok mu değişiyor. Elbette hayır! Sadece değişen havada uçuşan dövizlerle yapılan transferler ve israf.

Hatırlatmak isterim ki Bursaspor’un şampiyonluğu yaşadığı sene altyapı oyuncularının yoğunlukta olduğu milli ve yerli bir ruh vardı takımda.

Türk futbolu daha da batırılmadan çözüm masasına acilen yatırılmalı.